Vivid - VirtueMart Template

teszt cikk

GloboTv RSS Hírportál

Papszentelés Tokajban

Orosz Atanáz, miskolci megyés püspök ünnepi szentmise keretében szentelte görög katolikus pappá Gorcsa Jánost május 25-én Tokajban. A fiatal diakónusnak 12 éves korában érkezett meg az isteni elhívás, amikor a tokaji görög katolikus templomban 24 órára elhelyezték a máriapócsoi könnyező Szűz Mária kegyképet. Ez olyan nagy hatással volt a gyermek Jánosra, hogy ezután mindig az isteni szeretetet kereste. A szentmise végén a pap testvérei és a hívek is gratuláltak az ifjú papnak, aki kápláni évét a Miskolci Görög Katolikus székesegyházban kezdi meg.

MÉRLEGEN AZ ÉRETTSÉGI A SZERENCSI BOCSKAIBAN

Már befejeződött a 2022/2023-as tanév, a diákok már megérdemelt nyári pihenésüket töltik. A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnáziumban és Technikumban a végzősök utolsó nagy próbatététele a szóbeli érettségi volt. A középfokú oktatási intézményben az idén 128-an jelentkeztek a vizsgára, előrehozott érettségit 35-en tettek, ötvenketten az emeltszintű bizonyítványukat vették át a bizottságok elnökeitől.

Bővebben: MÉRLEGEN AZ ÉRETTSÉGI A SZERENCSI BOCSKAIBAN

Kemèny összecsapàs a kosàrlabda pàlyàn

Az SZVSE kosàrlabda csapata februàr 24-èn jàtszotta a megyei bajnoksàg első mérkőzését. A Hunyadi Sportcsarnokban a MEAFC gárdáját fogadták, akik egy rendkívül rutinos csapatnak számítanak. Az ellenfél kemény játékot játszik, amelyre a szerencsi fiúk készültek is az edzések alkalmával. Endrész Tamás, edző elmondta, hogy kezdetben az ellenfél kezében volt a vezetés, amit a félidőre egalizálni tudtak. A második félidőben a hazai együttes próbált egy kicsit gyorsítani a játékán, tekintve azt, hogy egy idősebb korosztályt képviselt a MEAFC, amely a szerencsieknek kedvezett. Az edző kiemelte, hogy kemény fizikai kontaktok alakultak ki a pályán, amit mindkét fél nehezen viselt. A mérkőzésen egy komoly sérülés is történt, Jakab László, a meccs végén elesett és beütötte a fejét, így agyrázkódás gyanújával kórházba szállították. A vizsgálatok után kiderült, hogy nem lett komolyabb baja. Az utolsó 5 percben már az SZVSE vezetett, amelyet sikerült a találkozó végéig megőrizni. Endrész Tamás, edző nagyon örül, hogy az első mérkőzésük ilyen jól sikerült és reméli, hogy a következő találkozón a fiatalok is több lehetőséget kapnak majd a játékra és ezzel be is bizonyíthatják, hogy helyük van a csapatban. SZVSE-MEAFC kosárlabda mérkőzés 90-86-os végerménnyel zárult.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds