Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

JÖVŐRE MEGSZŰNIK AZ ÜGYFÉLKAPU: MI VÁRHATÓ 2025-TŐL?

A magyarorszag.hu oldalán történő elektronikus ügyintézés jelentős változások elé néz, mivel 2025. január közepétől megszűnik az Ügyfélkapu hagyományos belépési lehetősége. Az új rendszer, az Ügyfélkapu+, kétfaktoros azonosítást vezet be, amely biztonságosabbá teszi a felhasználók adatainak védelmét.

Miért van szükség a változásra?
Az Ügyfélkapu megszűnésének egyik fő oka az informatikai biztonság növelése.

A jelenlegi rendszerben, ha valaki megszerezte a jelszavadat, akár személyi igazolványt is igényelhetett a nevedben.Az új, kétlépcsős azonosítási rendszer ezt a kockázatot hivatott csökkenteni.

Hogyan működik az Ügyfélkapu+?
Az Ügyfélkapu+ használatához a felhasználóknak egy hitelesítő alkalmazást kell telepíteniük, amely időalapú egyszeri jelszót (TOTP) generál. Ez az alkalmazás lehet a Google Authenticator vagy a Microsoft Authenticator, amely félpercenként új kódot generál a belépéshez.

A DÁP mobilalkalmazás
Az Ügyfélkapu+ mellett bevezetésre kerül a DÁP (Digitális Állampolgárság) mobilalkalmazás is, amely lehetővé teszi, hogy e-mail cím és jelszó megadása nélkül jelentkezzünk be az állami weboldalakon és alkalmazásokban. Ez az alkalmazás egyszerűsíti az azonosítás folyamatát, miközben biztosítja a megfelelő védelmet.

Mit jelent ez a felhasználók számára?
A változások miatt minden felhasználónak lépéseket kell tennie, hogy továbbra is hozzáférhessen az elektronikus ügyintézési szolgáltatásokhoz. Azok számára, akik nem rendelkeznek okostelefonnal, a TOTP.APP webes hitelesítő alkalmazás jelenthet megoldást.
Az Ügyfélkapu megszűnése és az Ügyfélkapu+ bevezetése jelentős változásokat hoz a magyarorszag.hu oldalán történő elektronikus ügyintézésben. Az új rendszer biztonságosabbá teszi a felhasználók adatainak védelmét, de egyben új kihívásokat is jelent a felhasználók számára. Érdemes időben felkészülni a változásokra, hogy zökkenőmentesen használhassuk az új rendszert 2025-től.

 

 

Forrás

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 665

Yesterday 1032

Week 665

Month 31257

All 813073

Currently are 94 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions