Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

BODROGKERESZTÚRON IS MEGEMLÉKEZTEK AZ IDŐSEKRE

60 év feletti szépkorúakat köszöntötte Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata Bodrogkeresztúron a Faluház-színháztermében október 15-én. Az ünnepségen először Zöldi Bernadett a Faluház intézmény vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket. Majd a település időskorú lakosainak tiszteletére a Nyitnikék Óvoda ünnepi műsora következett, amelynek gyermekei mondókás-táncos produkcióval készültek. Az óvodások fellépése után a település polgármestere Rozgonyi István mondta el a szépkorúakhoz fűződő megtisztelő gondolatait.

Beszédében kiemelte, hogy soha nem látott felhatalmazást kapott Bodrogkeresztúr Község Önkormányzata az utóbbi június 9-i önkormányzati választás alkalmával. A megválasztott képviselők, valamint a polgármester is úgy gondolja, hogy ezen kinevezések nagy felelősséget jelentenek. Majd Rozgonyi István kihangsúlyozta, hogy sok feladata lesz Bodrogkeresztúr Község Önkormányzatának és a képviselő-testületnek. A polgármester alapvető célként tűzte ki, hogy az öregek bármikor számíthassanak a település vezetőségére. Majd a város első embere hozzá tette, hogy tudja mennyire fontos, amikor a megfáradt és magukra hagyott megélt korúaknak van kire hagyatkozniuk, mert a család többi tagja már elhagyta a szülővárosukat, valamint szülő hazájukat. Rozgonyi István tervei szerint, az idősek segítségnyújtása lesz az egyik legmeghatározóbb feladata a megválasztott képviselő-testületnek az elkövetkezendő öt éves ciklusban. Majd köszönetét fejezte ki az ünnepség díszvendégének dr. Koncz Zsófia a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának és a térség országgyűlési képviselőjének az elmúlt évek támogatásáért, amelyre a jövőben is számítanak a településen.

Ezután az államtitkár osztotta meg ünnepi gondolatait. Kihangsúlyozta, hogy a nagyszülők támogatása sokat jelent, hiszen ők vállalják a felelősséget és a gondoskodást az unokákért, amíg a szülők dolgoznak. Ezért Koncz Zsófia így fogalmazott: ,, biztos, hogy én sem állhatnék most itt, hogy ha a nagyszülők nem segítenének”. Továbbá említést tett arról, hogy a férjével várják a második születendő gyermeküket, ezért a nagyszülők segítségét továbbra is szeretnék igénybe venni. Majd kiemelte, hogy Magyarország Kormánya a generációk együttműködésében és gondoskodásában hisz. Ennek érdekében elindították a Gondosóra programot, amely az emberi élet megmentésére alkalmas. Majd sok erőt kívánt mindenkinek. Az államtitkár gondolatai után Kertész Ferenc plébános köszöntötte az időseket, aki szólt arról, hogy Isten a saját képére és hasonlatosságára teremtette az emberiséget, ezért, ha kapcsolatot tart az ember az Úrral, akkor minden rendben van az életben.

Ezután Mihalik-Szűcs Edina református lelkész említést tett arról, hogy az Úr Jézus Krisztus felé haladunk. A lelkész kihangsúlyozta, hogy ha visszaemlékeznek a szépkorúak arra a megtett útra, amely idáig vezetett, akkor átgondolják, hogy miként történt. A lelkész szerint, a megtett útban benne van a szívük-lelkük dobbanása, minden gondolatuk, a könnyek a bánatok, a hiányok és az űr, amit egy-egy valaki hiánya okoz életükben. Majd jó egészséget kívánt mindenkinek. Ezt követően Kriston Milán előadóművész színpompás műsora következett, amelyre a közönség jól szórakozott.

Az ünnepség végén az önkormányzat nevében köszöntötték a település legidősebb lakóit, a 92 éves Swartz Jánosné Erzsike nénit, aki nem tudott megjelenni, a szintén 92 éves Tóth Ferencnét, aki az idősek otthonában lakik, a 91 éves Sterc Lászlót és a 92 éves Kerti Józsefné Erzsike nénit.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 3

Yesterday 668

Week 671

Month 31263

All 813079

Currently are 75 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions