Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

TOKAJ WINE CONGRESS NEMZETKÖZI BORÁSZATI KONFERENCIA

A Tokaj-Hegyalja Egyetem idén másodszor rendezi meg a Tokaj Wine Congress nemzetközi borászati konferenciát. Az esemény október 27. és 30. között zajlik Sárospatakon és a történelmi borvidék más helyszínein, ahol hazai és nemzetközi szakembereket várnak.
A konferencia célja, hogy naprakész ismereteket nyújtson a szőlészet és borászat legújabb trendjeiről és eredményeiről, ezzel elősegítve az ágazat fenntarthatóságát és versenyképességét.

Prof. Dr. Kéri Szabolcs, az egyetem rektora hangsúlyozta az esemény fontosságát a globális kihívások megoldásában és az innovatív megközelítések megosztásában. A kongresszus hat tematikus szekcióban zajlik majd, amelyek olyan aktuális kérdéseket tárgyalnak, mint a környezeti és gazdasági fenntarthatóság, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás, valamint a digitalizáció és robotika alkalmazása a borászatban.
A szakmai programok között szerepelnek a természetes édes borok készítésének új kutatási eredményei, a buborékos italok és pezsgők fejlesztési irányai, valamint a bor és az egészség kapcsolata. Külön figyelmet kap a tokaji borok egészségügyi hatásainak vizsgálata, illetve a borászati melléktermékek hasznosítási lehetőségei az egészségmegőrzésben.
A kongresszus az örökségvédelem és borturizmus aktuális kérdéseivel is foglalkozik, kiemelve Tokaj-Hegyalja világörökségi státuszának jelentőségét. A gazdasági szekciókban olyan témák kerülnek terítékre, mint a borágazat versenyképessége, a márkaépítés fontossága és a fogyasztói szokások változása.
Az esemény nemcsak a szakemberek számára nyitott: a nagyközönség is betekintést nyerhet a borvidék mindennapjaiba és az aktuális kutatási eredményekbe. A szüreti időszakkal egybeesve a látogatók részt vehetnek borkóstolókon és egyéb programokon is.
A kongresszusra tizennégy országból érkeznek neves szakértők, többek között a bordeaux-i egyetemről, Spanyolországból és Dél-Afrikából. Az érdeklődők a rendezvény honlapján találhatnak bővebb információkat és regisztrálhatnak. A plenáris előadások élő közvetítése ingyenesen, de regisztrációhoz kötötten lesz elérhető online.

 

Forrás

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 626

Yesterday 1032

Week 626

Month 31218

All 813034

Currently are 99 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions