Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

PET KALÓZOK A BODROGON

Rekord létszámú indulóval vette kezdetét a XXI. Pet Kupa ezúttal a Bodrogon, ami idén az V. megmozdulása volt a petkalózok csapatainak. Közösen azon dolgoznak, hogy megtisztítsák a Tiszát és mellékfolyóit, aminek kezdő állomása most Olaszliszka volt.

200 petkalóz 10 csapattal indult neki a folyónak a legkisebbektől az idősebb korosztályokig töretlen lelkesedéssel. 4 vízen töltött nap alatt több mint 2000 zsákot töltöttek meg hulladékkal. A helyszínen egész nap folytak az előkészületek, amiben minden induló és szervező kivette a részét. A hivatalos megnyitó előtt a petkalózok közösen énekelték el éneküket, ami után Gyenes Károly, a Pet Kupa örökös kalauza köszöntötte a megjelenteket.

dr. Koncz Zsófia izgatottan tartotta meg beszédét, hiszen a kezdetektől végig követi, és segíti is a petkalózok munkásságát. Magát is tiszteletbeli tagnak tartja, mivel mindig, amikor csak teheti beáll közéjük szemetet gyűjteni. Nem csak az országban, de az egész világon példaértékűnek gondolja ezt az innovatív megmozdulást, amire évről évre egyre többen jelentkeznek.

Olaszliszka polgármestere, Kerekes Attila köszöntötte a megjelenteket, aki szívén viseli ezt a környezetvédő programot. Mindössze annyit kért, hogy a taps a petkalózoknak szóljon, akik az igazi hősei ennek az eseménynek. Hörcsik Richárd is röviden szólt a megjelentekhez, aki szerint a Pet Kupán nem csak az első hely, hanem mindenki nyertes. Fontos a zöld, tiszta környezet és annak megóvása a fő cél, amiért a résztvevő csapatok küzdenek.

Gyalai-Korpos Miklós a Pet Kupa főszervezője számolt be arról, hogy a verseny az elmúlt 10 évben milyen bővítéseken ment keresztül. Nem csak az a céljuk, hogy megtisztítsák, hanem újra fel is használják az ártérből begyűjtött szemetet. Ennek Bodrog vált az egyik meghatározó központjává, így nem meglepő, hogy Olaszliszkán megépül a Pet Kupa bodrogi folyómentő központja. Már nem csak összeszedik a szemetet a vizeken, de tanulmányozzák is azt. Többek között megfigyelik a palackok mozgását, haladási irányukat, előfordulásukat és szétszórtságukat, ezzel egy pontosabb képet kapva a folyókba jutó hulladákokról.

Gyenes Károly vezetésével újra felcsendült a petkalózok közös dala, ami hivatalosan megnyitotta az eseményt. Ehhez egy nyomatékosító hagyomány társult, néhány kijelölt kalóz, köztük dr. Koncz Zsófia vízzel locsolták körbe a megnyitó területét.  Rövidesen megindult mindenki a csónakok felé, hogy minél hamarabb nekikezdhessenek a kemény, de jó hangulatban eltelő munkának. 10 év alatt 200 tonna hulladéktól mentesítették vizeinket, amely szám egyre csak növekszik hála a bővülő létszámnak és szüntelen kitartásuknak.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 71

Yesterday 1273

Week 3115

Month 19208

All 771162

Currently are 106 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions