Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

FÜLÖP A GÓLYA VIZITÁBOR KERÜLT ÁTADÁSRA

A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő programjának keretein belül adták át Bodrogkeresztúron a Fülöp a gólya vízi tábort augusztus 31-én. A program célja, hogy egy egész éves szálláshelyet biztosítsanak minden a községre utazó számára, amihez 10 darab önálló faház, közösségi tér, konyha és étkező áll rendelkezésükre.

Az átadó során egy időkapszula is elhelyezésre került, amelyet 100 évre zártak el a tábor területén. A délelőtti órákban megtartott ünnepélyes átadón Rozgonyi István, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket a Fülöp a gólya vízitábor területén. Elmondta, hogy habár most ezzel a projekttel egy négyéves időszakot zárnak le, de a fejlesztések még nem értek véget Bodrogkeresztúron. Ebben a periódusban számos újításon ment keresztül a község, ide sorolható a tornaterem, a római katolikus és a református templom, vagy a főutca rekonstruálása. Később tervezik egy csónakház megépítését, valamint a Bodrogpart nagyobb szakaszának megnyitását is.

dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő beszédében elismerését fejezte ki a település látványos fejlődéséért. Kiemelte a tábor névadóját, a gólyát, aki Spanyolországban született, de otthonának több, mint egy évtizeden keresztül Bodrogkeresztúrt választotta. Nem hiába, hiszen Tokaj-Hegyalja egy elképesztő szépségű vidék, ami az elmúlt években folyamatosan változik és fejlődik.

Az eseményen ünnepi beszédet tartott Réthy Pál helyettes államtitkár, aki a települések gazdaságélénkítő programjának fontosságáról számolt be. Eddig 150 településből 93 részesült támogatásban, és munkahelyek sokaságát tudták megvalósítani ezeken a területeken. Tokaj-Hegyalja vidékén 25 település érintett a programban, ami különösen lényeges, hiszen a térség fejlesztése hozzájárul a hazai turizmus fellendülésében.

A beszédek sorát Dr. Szabó Tünde kormánybiztos zárta Tokaj-Hegyalja országos jelentőségét hangsúlyozva. Egyedülállónak és példaértékűnek tartja az összefogást, ami az itteni településeket összeköti. Az átadásra kerülő vízitábor egy egész éves programot kínál a helyiek és a turisták részére egyaránt, ami a turizmus fellendítésében kiemelkedő szerepű.

Rozgonyi István polgármester, dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, Réthy Pál helyettes államtitkár és Dr. Szabó Tünde kormánybiztos egy időkapszulát helyeztek el a tábor területén, amely 100 év múlva fedheti fel rejtelmeit az akkor ott tartózkodók számára. A kapszula elzárását követően Kertész Ferenc esperes megáldotta és megszentelte a tábort. A megjelent vendégek közösen a házakhoz gyülekeztek, ahol átvágásra került a nemzeti színű szalag, ezzel hivatalosan átadva és megnyitva a tábort.

Az esemény zárásaként minden résztvevőnek esélye volt megtekinteni a modern, jól felszerelt házakat, amelyek egész évben várják a kikapcsolódni vágyókat a Fülöp a gólya vízitáborban.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 827

Yesterday 1170

Week 827

Month 16920

All 768874

Currently are 245 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions