Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

ÖSSZEFOGÁS ÉS KÖZÖSSÉG: A SZOCIÁLIS MUNKA NAPJA SZERENCSEN

November 12. a szociális munka napja, ami lehetőséget teremt arra, hogy tisztelegjünk azok előtt, akik segítenek a társadalom sebezhető csoportjainak, valamint erősítik a közösségi összetartozást és az empátiát. 1997-ben jelölték ki nemzetközileg ezt a napot arra, hogy felhívják az emberek figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak nap, mint nap. Szerencsen november 10-én rendeztek egy megemlékező eseményt a szociális szféra dolgozói számára.

A helyszínen Eperjes Ildikó köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, hogy Magyarországon a társadalom tagjainak közel egyharmada érintett olyan problémákban, amely indokolja a szociális kezelést. Felkérte a város polgármesterét, Nyiri Tibort, hogy mondja el beszédét. Megköszönte azoknak, akik elfogadták a meghívást és részt vesznek ezen a napon, ami esélyt szolgáltatott arra, hogy legalább ilyenkor találkozzanak egymással a különböző intézeti egységek dolgozói. Úgy gondolja, hogy szép fogalom a gondoskodás, ami a másikra való odafigyelést jelenti. Lelket és szívet igényló munka ez, amihez óriási türelemre, figyelemre és akaratra van szükség. Sajnálattal tudatta, hogy Szerencsen egyre kevesebben élnek, a halálozások száma magasabb, mint a születéseké, ami egyben országos probléma is. Viszont kiterjedt gondozói szolgálatuk van a városban, amiben az egyház is szerepet vállal. Véleménye szerint a szakterület érdemelhetne több anyagi gondoskodást az országtól, hiszen a másik ember, a közösség segítéséért dolgoznak. Beszédének végén háláját fejezte ki minden szociális munkát végző személynek, és külön kitüntetést adtak át néhányuknak.

A házi segítségnyújtásban dolgozók közül: Vinnai Viktor Tamásné

A támogató szolgálat dolgozói közül: Németh Anna Erzsébet

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Szerencsi Idősek Otthona dolgozói közül: Csengő Zoltánné

A Gyémántkapu Idősek Otthona dolgozói közül: Ternyik Kitti

A Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ dolgozói közül: Stevlikné Fehér Orsolya



Ünnepi műsort adott el a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Először a művészeti iskola tanárai zenei produkciót mutattak be, majd a drámacsoport készült egy rövid színdarabbal. Az eseményt egy közös ebéd zárta.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 851

Yesterday 1273

Week 3895

Month 19988

All 771942

Currently are 75 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions