Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

A HAGYOMÁNYOK ÉS ŐSÖK TISZTELETE RÁTKÁN

Nyolcadik alkalommal rendeztek május 12-én Töltött káposzta fesztivált, Rátkán. Az iskola udvarán már korán reggel rotyogott az üstökben a minimum kétszáz töltelék és a savanyú káposzta. A hagyományos magyaros ételbe a csapatok belefőzték szívüket-lelküket a finom füstölt húsok mellett. A fesztivál keretében adták át a betelepülési emlékművet és a Schwaben parkot.

A svábok kétszázhetven évvel ezelőtt elhagyták otthonaikat egy jobb élet reményében, maguk mögött hagyták a családokat, barátokat és rokonokat egy új világért. Emlékparkot avattak azért, hogy a svábok mindig emlékezzenek arra, hogy honnan jöttek és kik is valójában. A múltat ismerni kell azért, hogy megértsük a jelent és a jövőt. Az ünnepség után tizenkét órára elkészültek a káposzták, amit négytagú zsűri értékelt. A rendezvény népszerűségét az is mutatta, hogy a kóstoló jegyekért hosszú sorokban álltak a községből és a környező településről érkezők is.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 15

Yesterday 63

Week 552

Month 1816

All 169008

Currently are 26 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions