Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

A HAGYOMÁNYOK ÉS ŐSÖK TISZTELETE RÁTKÁN

Nyolcadik alkalommal rendeztek május 12-én Töltött káposzta fesztivált, Rátkán. Az iskola udvarán már korán reggel rotyogott az üstökben a minimum kétszáz töltelék és a savanyú káposzta. A hagyományos magyaros ételbe a csapatok belefőzték szívüket-lelküket a finom füstölt húsok mellett. A fesztivál keretében adták át a betelepülési emlékművet és a Schwaben parkot.

A svábok kétszázhetven évvel ezelőtt elhagyták otthonaikat egy jobb élet reményében, maguk mögött hagyták a családokat, barátokat és rokonokat egy új világért. Emlékparkot avattak azért, hogy a svábok mindig emlékezzenek arra, hogy honnan jöttek és kik is valójában. A múltat ismerni kell azért, hogy megértsük a jelent és a jövőt. Az ünnepség után tizenkét órára elkészültek a káposzták, amit négytagú zsűri értékelt. A rendezvény népszerűségét az is mutatta, hogy a kóstoló jegyekért hosszú sorokban álltak a községből és a környező településről érkezők is.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Globo Heti Műsorújság

Hirdetés

szerencsejatek logo

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 7

Yesterday 81

Week 303

Month 1102

All 161636

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions