Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

SZEMÉLYISÉG ÉS KORSZAK

Két magyarra fordított, Heydar Aliyev életéről szóló könyvet mutattak be az azerbajdzsáni nagykövetségen május 2-án. Az országot 1993 és 2013 között vezető politikus 1923 május 10-én született. Az évforduló alkalmából a tervezett "Heydar Aliyev Személyiség és korszak" trilógiából kettőnek volt a bemutatója. Az eseményen jelen volt a könyvek szerzője, az ismert író és publicista Elmira Akhundova és a könyv fordítója Várhegyi Tamás.Jelen voltak a Budapestre akkreditált diplomáciai testületek képviselői, az azeri diaszpóra tagjai és az országból itt tanuló diákok képviselői.

Azerbajdzsán magyarországi nagykövete, Vilayat Guliyev megnyitó beszédében bemutatta a könyv szerzőjét és fordítóját majd a nagy politikus életéről mesélt. A könyvbemutató során a könyv szerzője és fordítója beszélt Aliyev életéről, a könyv megírásának történetéről illetve a fordítási munka szépségeiről és nehézségeiről. Mindketten kiemelték hogy bíznak benne hogy a könyvek magyar nyelvű megjelenése közelebb hozza a két baráti népet és minél többen megismerik ezt a gyönyörű országot. Az eseményen jelen volt többek közt Dr. Szatmári Péter a Zsigmond Király Egyetem rektora és Kenessy Mária az azerbajdzsáni irodalom magyarra fordítója. Részt vett a rendezvényen Csillik Dilara az ASHU elnöke és Mazár Ferenc az AHU Felügyeleti Bizottságának tagja.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Globo Heti Műsorújság

Hirdetés

szerencsejatek logo

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 6

Yesterday 81

Week 302

Month 1101

All 161635

Currently are 35 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions