Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

SZABAD EGY VERSRE?

Szabad egy versre címmel a Hegyaljai Alkotók Társulása egy flasmobbal készült a költészet napján, április 11-én délután a szerencsi Népház előtt. József Attila születésnapján, költőink előtt tisztelegve Lakatos Anasztázia verselt, Müller Csenge énekét pedig Zakar Adrián gitárkíséretével hallhatták az érdeklődők.

A rendezvény szervezője, Viczai Henrietta, a Hegyaljai Alkotók Társulásának elnöke szerint az a tapasztalat, hogy egyre nehezebben lehet bevonzani az embereket egy zárt helyre, meghallgatni egy kulturális műsort. Azért választották a Népház előtti helyszínt, mert azt szerették volna, ha a járókelők megállnak, hiszen elég figyelemfelkeltő Szerencsen, hogy valahol énekelnek, szól a zene és ráadásul verseket is mondanak. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az irodalomra, illetve a költészetre. Továbbá szeretnék, ha a fiatalok észre vennék, hogy még ma is van létjogosultsága a versírásnak. A szikrázó napsütésben felolvasta saját versét Dr. Gál Ernő, a HAT tiszteletbeli elnöke, Vengrinyák János, Bodnár Edit, valamint az egyesület elnöke Viczai Henrietta. Voltak vállalkozó szellemű, bátor fiatalok, akik szintén saját versükkel álltak a nagyérdemű elé. Müller Bence, Búza Ferenc, Édes István úgynevezett Slam Poetry, vagyis szabad költészet stílusban mondták el költeményeiket, amelyek közt voltak némileg pikáns és megmosolyogtató gondolatok is.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 15

Yesterday 63

Week 552

Month 1816

All 169008

Currently are 25 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions