Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

MEGKÍNOZTÁK, CSAK HOGY A BICIKLIJÉT MEGSZEREZZÉK

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a három vádlottnak az ügyében, akik a sértettet ütlegelték és rugdosták kerékpárjának megszerzése érdekében. A bíróság által megállapított tényállás szerint a női vádlott 2023 júniusában az esti órákban egy borsodi település utcáján összetalálkozott az idős sértett férfival, akitől elkérte a kerékpárját. A sértett odaadta, de mivel a váltó rövid táv megtétele után elromlott, a terhelt visszatolta neki a biciklit közölve, hogy műszaki hiba lépett fel. A férfi tovább haladva szidalmazta a vádlottat, mire a nő mérgében a sértett után ment, megragadta a bicikli hátsó kerekét és rángatni kezdte, majd – mivel a férfi nem esett el – lökdöste is őt.

Ekkor jelent meg a helyszínen a két, ittas állapotban lévő fiatalkorú terhelt, akik előbb felszólították a nőt, hogy hagyja békén a sértettet, majd miután a női vádlott közölte, hogy kell neki a kerékpár, közösen a sértett után eredtek és bántalmazni kezdték őt.

A férfi az egyik ütéstől a földre esett, homlokával a betonozott talajnak ütődött. A nő és egyik fiatalkorú társa fejen rúgták a sértettet, majd a kerékpárral és a sértett mobiltelefonjával távoztak a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében közvetetten életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

A bíróság a vádlottakat társtettesként, csoportosan elkövetett rablás bűntettében, valamint társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találta bűnösnek. A törvényszék a terhelteket – a rendiség sorrendjében – 7 év, 3 év 6 hónap, illetve 3 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtási fokozata az elsőrendű vádlott esetében fegyház, társai tekintetében pedig fiatalkorúak börtöne. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak beismerő vallomását, a sértetti megbocsátást, valamint azt, hogy a kár részben megtérült, amelynek súlyát azonban csökkenti, hogy ez a nyomozó hatóság tevékenységének volt köszönhető. Súlyosító körülmény volt az elsőrendű terhelt elkövetésben játszott kezdeményező szerepe, a társtettesség, valamint az útonálló jellegű elkövetés.

Az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés végett jelentett be fellebbezést, az ügyész pedig három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Forrás: Miskolci Törvényszék

Fotó: Illusztráció

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 171

Yesterday 439

Week 1509

Month 28028

All 809844

Currently are 170 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions