Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

FÖLD-VÍZ-TŰZ-LEVEGŐ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK

A négy elem: föld-víz-tűz-levegő

„Jó szóval oktasd, játszani is engedd...”

Ezt a József Attila idézetet választották mottóként az Országos Könyvtári Napok szervezői. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2006 óta zajló sorozatához idén is csatlakozott a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár, amely 2024. szeptember 30. – október 6. között ismét számos érdekes programmal számít az érdeklődőkre.

A szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatának kulcseleme ebben az évben a négy elem, vagyis a föld, a víz, a tűz és a levegő. Ehhez kapcsolódnak a programok országszerte, így városunkban is.

Az egy hét során a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár központi épületben (3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.), valamint valamennyi fiókkönyvtárában számos rendezvény várja az olvasókat. Az intézmény író-olvasó találkozókkal, gyermekfoglalkozásokkal, kiállításokkal, klubfoglalkozásokkal, valamint október 4-én, pénteken kedvezményes beiratkozási lehetőséggel várja olvasóit. Az Országos Könyvtári Napok zárónapján, október 6-án rendezik meg – már hagyományosan – a Könyves Vasárnapot, mely a szó szoros és átvitt értelmében is hab lesz a tortán. Ez a nap igazi családi rendezvény, melynek során központi épület 10 órakor nyit és délután 2 óráig várja a látogatókat. A nap elején egy mesés családi vetélkedő részeseivé válhatunk, játékos feladatok kínálnak kellemes időtöltést az érdeklődőknek. A Keresd a lufit! címet viselő vetélkedőbe az író, színész Balázs Ágnes, a Lufi és Szamóca szerzője is bekapcsolódik, így téve még érdekesebbé a versengést. Lesznek népi, ügyességi és készségfejlesztő játékok, valamint kézműves foglalkozások is. A nap csúcspontjaként Gryllus Vilmos koncertjét nézhetik meg, melyre előzetes regisztráció szükséges. A program zárasaként kerül sor az Olvasók Királynője és Királya című vármegyei irodalmi játék értékelésére, és az ünnepélyes koronázásra Balázs Ágnes közreműködésével. Ekkor köszöntik a könyvtár legidősebb, legfiatalabb és legszorgalmasabb olvasóját és ekkor vágják fel közösen az Olvasók tortáját.

Programfüzet itt elérhető.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 1192

Yesterday 1885

Week 5394

Month 27939

All 779893

Currently are 102 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions