Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

V. ZEMPLÉN RALLYE SZERENCS ÉRINTÉSÉVEL

Hagyományszerűen, idén ötödik alkalommal szervezték meg a Zemplén Rallye Historic Regularityt versenyt szeptember 21. és 22. között. A veterán autók szerelmeseinek igazán kedvező volt ez a hétvége, ugyanis számtalan csodával találkozhattak az ország több pontján. Az idei versenyre 24 jármű érkezett az ország minden tájáról, viszont Szlovákiából és Romániából is voltak nevezők.

Oláh István navigátor elmondása szerint, ezt a futamot egy átlagtartó verseny keretén belül szervezték meg. Az idei megmérettetés egy kupasorozatnak a negyedik tagja volt, amelyen megvalósult egy összbajnokság valamint, futamonként is értékelték az ellenfeleket. A navigátor szólt arról is, hogy a vetélytársak veterán autókkal ABCD kategóriákban indulhattak. Évjáratonként sorolták be az autókat az ötvenes, hatvanas, hetvenes, és nyolcvanas évek szerinti tíz évenkénti csoportosításba.

A verseny vasárnapi szakasza érintette Szerencset is. Az esemény Sárospatak főteréről rajtolt, ahol a kihívók egy előzetes ügyességi próbán mérték össze képességeiket. Az autók szlalomversenyen indultak, ahol a századmásodpercek meghatározóak voltak. A szombati napon a résztvevők Sárospatakról startoltak, majd Telkibánya, Mád, valamint a szlovákiai Reste érintésével tértek vissza az eredeti kezdőponthoz. A második napon, vasárnap, az útvonal megváltozott: Sárospatakról Szerencsig haladtak, ezután pedig, onnan vissza. Az átlagtartó versenyen veterán autók, youngtimerek és egy-két „modernebb” autó is megmérettette magát, azonban a legtöbb jármű több mint 30 éves volt.

A versenynek nem a gyorsaság felmérése volt a fő célja, hanem a vezetéstechnikai és mentális felkészültség mérését tűzték ki elsődleges szempontként. A versenyzőktől megkövetelték a 40-50 km/óra átlagsebességet bizonyos szakaszokon, amelyeket GPS-koordináták alapján szabtak meg a szervezők. Az időméréses szakaszokon a legkisebb eltérésért is hibapontokat gyűjthettek össze a vetélytársak, ezért a pontosságra és az állandó koncentrációra kellett törekedni a sikeres szakasz megtételéhez. Az ötödik Zemplén Rallye Historic Regularityt verseny nem csak az ellenfeleknek jelentett kihívást, hanem a veterán autók impozáns megjelenése is elvarázsolta a nézőket, akik ezáltal egy időutazásban vehettek részt.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 1193

Yesterday 1885

Week 5395

Month 27940

All 779894

Currently are 107 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions