Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

30 ÉVES A ZEMPLÉNI TELEPÜLÉSSZÖVETSÉG

A Zempléni Településszövetség 30. születésnapját ünnepelte meg szeptember 20-án Sárospatakon a Művelődés Házában. Csatlósné Komáromi Katalin a Zempléni Településszövetség kulturális rendezvényekért felelős egykori munkatársa köszöntötte a meghívott vendégeket. Többek között elmondta, hogy az 1994-ben megalapult Zempléni Településszövetség egy olyan településvezetők által létrehozott közösség, ahol a kulturális területnek mindig volt ereje, amelyet még akkor sem szorítottak háttérbe, amikor az 1990-es évek elején a települési beruházások zajlottak. Mégis úgy gondolta az egyesület, hogy érdemes közösségi eseményeket szervezni, mint a Zempléni Fesztivált, majd kellemes ünneplést kívánt mindenkinek.

Ezután a Művelődés Házának mozitermében folytatódott az ünnepség, ahol Májer József a Zempléni Településszövetség elnöke nyitotta meg az eseményt. Először egy perces megemlékezést kért a jelenlévőktől Kupa Mihály egykori Zempléni Településszövetség alapító tag, és egyben örökös tiszteletbeli elnök emlékére, illetve valamennyi elhunyt szövetségi tag tiszteletére. Ezután elmondta, hogy nagyon örül a szövetség önkéntes alapú létrejöttének, ugyanis az egyesület nem egy kormányzati törvény által valósult meg. Úgy gondolja, hogy a szövetség értéke a maga civilségében és önállóságában rejlik. Majd, békefelhívásként szólt a jelenlévő tagokhoz, hogy próbálják meg értékelni egymás ötleteit, amelyekkel előrébb vihetik a Zempléni Településszövetséget.

Ezután a szövetség egyik leghosszabb ideje közreműködő tagja dr. Hörcsik Richárd Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője lépett a mikrofonhoz. Elárulta megalapításuk célját, amely szerint, a zempléni önkormányzatok együttes fejlesztési tevékenységét szerették volna koordinálni. Valamint, hogy sikeresen lépjenek be az uniós és hazai különböző pályázatokon. Kihangsúlyozta, hogy minden szövetségi településsel közös a cél, vagyis Zemplén fejlesztése és annak töretlen fejlődése. Ezért a zempléni polgárok szavazatáért dolgoznak folyamatosan, hogy 4-5 évente folytatni tudják sikeres munkájukat a térségben.

Ezt követően Koncz Zsófia a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondta el ünnepi köszöntőjét. Kihangsúlyozta a 37-es út négysávosításának ötletét Szerencsig, amiért húsz évet küzdöttek a ZTSZ tagjaival. Az államtitkár ezen kívül kiemelte a gazdaság fejlesztési szempontok szerepét, ugyanis a régióban található Harangod- Vidéken, Tokaj-Hegyalján, Taktaközben szeretnének turisztikai beruházásokat megvalósítani. Ennél fogva kitért Tokaj-Hegyalja szőlészetének és borászatának egyediségére és népszerűsítésére. Emellett a Hernádon folyamatosan kikötő pontok kialakítására törekednek. Ezen kívül az államtitkár megemlítette, hogy a lovasturizmus is fontos szerepet játszik a térségben, ahol további fontos céljuk a munkahelyek megteremtése. Konc Zsófia azt szeretné, hogy Budapest és a Balaton után Zemplén legyen a harmadik kiemelt turisztikai térség Magyarországon. Latorcai Csaba a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettese az árvízhelyzetre való tekintettel nem tudott részt venni az eseményen, ezért köszöntő gondolatait Pálfy Örs vezető kormányfőtanácsos tolmácsolta.

A miniszterhelyettes tisztelettel köszöntötte a Zempléni Településszövetség fennállásának 30. évfordulóját ünneplőket. Latorcai Csaba kifejezte őszinte elismerését az elkötelezett három évtizedes munka iránt, amellyel hozzájárultak a térség fejlődéséhez. Elmondása szerint, a munkájuk gyümölcse az, hogy ez a térség egy folyamatosan alakuló minden szempontból turisztika, idegenforgalom, hagyományőrzés, kínálatbővítés egyre népszerűbb helye Magyarországon. Ezután a hagyományoknak megfelelően a Zempléni Településszövetség által alapított Zemplénért kitüntetés díjazottját elismerésben részesítették. A Zemplénért díjat és a vele járó arany gyűrűt Á. Tóth József vette át, aki sorba fotózta a Zempléni Településszövetség ünnepségeit, tervezte és készítette kiadványait, valamint segített a rendezvények, ünnepségek szervezésében. Ezután a Zemplénért kitüntetés eddigi díjazottjai összetették a kezeiket, hogy gyűrűiket megmutassák egy közös fotó erejéig. Az ünnepséget követően a Zempléni Településszövetség három évtizedes történéseiről mutattak be egy filmet. Ezután A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjét tekintették meg a vendégek.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 625

Yesterday 854

Week 1479

Month 24024

All 775978

Currently are 84 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions