Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

FEJTÖRŐK A VIII. ORSZÁGOS REJTVÉNYFEJTŐ ÉS SUDOKU VERSENYEN

A VIII. Országos Rejtvényfejtő és Sudoku Versenyt szervezte meg a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár a Szerencsi Logiklub közreműködésével szeptember 20-22. között Szerencsen a Rákóczi-vár színháztermében. Több, mint 150 egyéni versenyző nevezett be a rejtvényfejtő versenyre, 23 fő a sudokura, valamint nagyjából százan jelentkeztek a rejtvényfejtő csapatversenyre.

Az ellenfelek egészen az általános iskolásoktól a nyugdíjas korosztályig képviseltették magukat. Egyénileg és csapatokban is indulhattak a rejtvényfejtő játékosok kezdő-haladó-mesterjelölt és mester kategóriákban. A kezdő kategóriában a hagyományos keresztrejtvény és a skandináv típusúak, esetenként szó kitöltős vagy egyszerűbb rejtvények voltak megtalálhatóak, a haladóban az olasz, valamint a folyamatos olasz és félig kevert, a mesterjelöltben a szigetes oroszok, illetve a félig kevert és kevert jellegűek, a mesternél pedig szigorúan csak a kevert rejtvényekkel lehetett találkozni. A fejtörők között nem csak szerencsi játékosok vettek részt a bajnokságon, hanem az ország különböző részeiről érkeztek az ellenfelek, például Budapestről, Győrből, Pécsről, Békéscsabáról, Balassagyarmatról, Debrecenből.

Skorván József, a Szerencsi Logiklub elnöke köszöntötte a versenyzőket, aki elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy idén is sikerült megrendezni a VIII. Országos Rejtvényfejtő és Sudoku versenyt, majd sok sikert kívánt a megmérettetőknek. Ezután bemutatta Nyiri Tibort Szerencs város polgármesterét a játékosoknak. A város első embere kihangsúlyozta, hogy örömmel látja a vendégeket az ország minden részéről. Majd kiemelte, hogy a versenyszellem szinte minden emberben jelen van. Állítása szerint, ez egy hétköznapi magatartás hiszen, az egész életünk szinte vereségekből és győzelmekből tevődik össze. Ennélfogva mindenki arra törekszik, hogy nyerni tudjon. Ezért azt reméli, hogy a vetélytársak a játék küzdelmei után, hasonló győzelmeket fognak tudni elérni. Ezután Kasparek Éva a Rejtvényfejtők Országos Egyesület elnöke megkért mindenkit a telefonok lenémítására és elrakására, majd a verseny szabályairól tájékoztatta a résztvevőket. Ezt követően kezdetét vette a megpróbáltatás.

A verseny végén minden résztvevő kapott egy oklevelet, valamint a helyezéseket elért fejtörők átvették az érmüket és az ajándékcsomagjaikat.

A szervezők és a versenytársak abban bíznak, hogy a fejtörők jövőre is megmutathatják tudásuk legjavát a kilencedik Országos Rejtvényfejtő és Sudoku versenyen.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 598

Yesterday 1067

Week 598

Month 23143

All 775097

Currently are 23 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions