Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

DIVAT- ÉS STÍLUSTANÁCSADÁSON VETTEK RÉSZT A VÁLLALKOZÓK

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara megszervezte a Stílus, amely sikerre vezet című rendezvényt szeptember 19-én Tarcalon az Andrássy Kúria & Spa­­­­­****-ban. Az előadást Dr. Schiffer Miklós divat- és stílustanácsadó tartotta meg a vármegye vállalkozóinak. Először Dudás Tiborné a kamara titkára köszöntötte a meghívottakat, majd elmondta, hogy az esemény a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott vállalkozásfejlesztési program keretein belül valósult meg. Ezután Dr. Schiffer Miklós vette át a szót, aki köszöntötte a jelenlévőket, majd elkezdte az előadást.

A stílustanácsadó sokféle szempontot érintett, például a márkázás történetét is megemlítette az öltözködési stílus alapján. Véleménye szerint, nem a „felirat” számít, hanem a megjelenés és a minőség. Úgy látja, hogy a mai fiatalság, valamint aki meg tudja fizetni a márkásabb darabokat azt gondolja magáról, hogy van stílusa. Azonban ezek a külsőségek nem a valódi egyéniségüket tükrözik, hanem arról árulkodnak, hogy valakinek a nevét hordják magukon pénzért, ezzel is reklámozva a tervezőt. Állítása szerint nem baj, ha megjelenik egy-egy ruhadarabon a márka viszont nem attól lesz valódi stílusa az egyénnek, hogy „csupa felirat” mindenhol.

Továbbá említést tett arról, hogy a megfelelő öltözet fogalma folyamatosan változik, ugyanis mindenki más korban szocializálódik, ezáltal mást gondol arról, hogy mik az adott korszak helyes öltözékei. A tanácsadó kihangsúlyozta, hogy a stílus nem kor vagy alkat függő, hanem a stílus az ízlés, az önkritika és a visszafogottság harmonikus viszonya.  A megjelenésünk abban rejlik, hogy megtaláljuk-e az egyensúlyt, hogy kik vagyunk, mi áll jól nekünk és hova tartunk. Ezután részletes bemutatót tartott különböző öltözködési stílusokról. Például a Formál business-visszafogott vonalairól beszélt, ezen ruhadarabok helyes hosszárról hogy meddig érjen a szoknya vagy az öltöny ujja, valamint fontos szempontként emelte ki a helyes cipő viseletet a megfelelő magasságú sarokkal párosítva. Kitért az Alkalmi, Dress Code szabályaira is, ezen belül a félhivatalalos-délutáni, a hivatalos-esti, a Black Tie-esti ünnepélyes, vagy a White Tie-esti ceremónikus viseletre. Az előadás során kihangsúlyozta, hogy a színek és a minták modernsége manapság befolyásolják a klasszikus darabokat. Mindemellett megemlítette a Casual stílus különböző fajtáit is. A részvevők sok hasznos információval bővítették a helyes öltözködésről szóló ismereteiket, ezért a szervezők azt remélik, hogy legközelebb is sikerül megrendezni a Stílus, amely sikerre vezet című rendezvényt.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 13

Yesterday 565

Week 5398

Month 21491

All 773445

Currently are 150 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions