Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

AZ ESŐ ELLENÉRE IS MEGTARTOTTÁK A KEREKDOMB FESZTIVÁLT

A kilencedik Kerekdomb Fesztiválon különleges programokban vettek részt a látogatók szeptember 13. és 15. között Tállyán. A három napos rendezvényen először Oszkó Jakab Natália a fesztivál igazgatója köszöntötte a meghívott vendégeket a Szűcs Pincészetben. Kiemelte, hogy a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány csapatának egyik képviselőjeként több tájegységen is szerveznek kulturális programokat. Az a törekvésük, hogy vidékfejlesztési célokat szolgáljanak, amely által öregbíteni tudják egy-egy település vagy tájegység hírnevét.

Ezután Vincze Máté a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg a fesztivált, aki elmondta, hogy Tállyát az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj néven, majd hozzá tette, hogy ha Magyarország nevét megemlítik a világon, akkor Puskás mellett a Tokaji bor, az, amit mindenki ismer, majd gratulált a szervezőknek. Ezután Kőhalmi Andrea lépett a mikrofonhoz, aki Prof. Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő nevében érkezett. Kihangsúlyozta, hogy a táj szépsége a természeti adottságok, az épített örökség megdöbbentő erővel hatnak az idelátogatóra. Különleges kulturális kínálattal és gasztronómiai háttérrel jött létre ez a rendezvény 2016-ban. Utána Serfőző Szabolcs a település polgármestere mondta el ünnepi gondolatait. Gratulált a fesztivál igazgatójának és a teljes stábnak a mint egy 150 program megszervezése miatt. Továbbá kihangsúlyozta, hogy a jövőben is szívesen látják a vendégeket.

Szűcs Szandra a Szűcs Pincészet házigazdája vette át a szót, aki elmondta, hogy a szervezőkkel nagyon szoros kapcsolatuk van a kezdetek óta, amely az elhunyt Szűcs Ferencnek köszönhető, aki Tályán építette fel borászatát.

Ezt követően a Cheap Tobacco lengyel banda nyitotta meg a fesztivált.

A 20 programhelyszínt bármilyen időjárási körülményre felkészülve igazították a programokat. Ezért beltérre menekíthető és esőben is élvezhető események biztosították a vendégek szórakozási lehetőségeit.

20 borospincébe látogathattak el, ahol a borkészítési technológiát is meghallgathatták egy-egy szomeliétől. Valamint a pincéket egy borútlevéllel és egy kerekdombos pohár segítségével tudták bejárni, amelyet a Magyar Bormarketing Ügynökség Zrt. támogatott. Emellett Kézműves vásár színesítette a programokat. A Maillot-kastélyban Ringató foglalkozásban részesülhettek a csecsemők és kis gyermekek a szüleikel együtt, ahol Malter versenyfilmeket is megtekinthete a közönség. A helyi Alkotóházba is betérhettek az érdeklődők megcsodálni a 25 éves Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesület alkotásait.

Az eső ellenére nagyjából ugyanannyi látogató jelent meg ezen a hétvégén is, mint tavaly. Minden koncertet sikerült megtartani, egyedül a felnőtt futás maradt el a terepviszonyok miatt. Ugyanakkor az összes koncert lezajlott a nagyszínpadon, ahol az előadókat meghatotta a közönség kitartó ereje az időjárás viszontagságai ellenére. A fellépők között nagyon népszerű volt a Carson Coma, a Punnany Massif és az Analog Balaton koncertje.

A szervezők jövőre is azt remélik, hogy  bármilyen időjárásra való tekintettel, ismét sikerül megszervezni a tizedik Kerekdomb Fesztivált Tállyán.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 580

Yesterday 1273

Week 3624

Month 19717

All 771671

Currently are 110 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions