Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

KÖZÖSSÉGI OLDALON KERESZTÜL CSAPOLTÁK MEG A BANKSZÁMLÁT

Több mint 6 millió forint vált köddé egy rudabányai vállalkozás számlájáról, majd a sértett panasza után a közösségi oldal szinte teljes összegben visszafizette a kárt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretében. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

Megtörtént eset

Csalás miatt folytat nyomozást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Egy rudabányai férfi egy közösségi oldal hirdetési felületén népszerűsítette cégének a szolgáltatását, melyhez meg kellett adnia a saját banki adatait is. A szerződést követően a szolgáltató havonta vonta le a hirdetés díját az ügyfél számlájáról. A vállalkozó június 14-én arra lett figyelmes, hogy tranzakciók történtek a számláján, és összesen több mint 6 millió forint tűnt el. Csak a bankkártya letiltása állította meg a különböző összegű utalásokat. Végül a csalók a kft. profilját is törölték a platformról.A károsult panasszal élt a közösségi oldalt üzemeltetőknél, akik az ügy kivizsgálását követően szinte a teljes összeget, több mint 6 millió forintot megtérítettek. Az ügyben a nyomozás jelenleg is folyik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

Ellenőrizze rendszeresen mobil- vagy internetbanki (online) fiókját!

Ellenőrizze gyakran a bankszámláját, és a gyanús tevékenységekről tegyen bejelentést a pénzintézetnél!

Igényeljen tranzakció-figyelési (számla- és kártyafigyelési) szolgáltatást a visszaélések észlelése, későbbi visszaélések megelőzése érdekében!

Állítson be számlájához és kártyájához napi és tranzakciós, online vásárlási limitet vagy korlátozást!

Úgy válasszon erős jelszót, hogy az ne legyen Önre jellemző, mert kevés információ birtokában is könnyen kitalálható (pl. családtag neve és a születési dátum)! Nem szerencsés, ha a jelszó csak egy szóból áll! Jó, ha a jelszó hosszú, és többféle karaktert (kis-, nagybetű, szám, írásjel) tartalmaz, mert az megnehezíti a megszerzését!

Ha bajba került, azonnal értesítse a pénzintézetet, és tegyen feljelentést a rendőrségen, illetve forduljon panasszal a közösségi oldalt üzemeltetők felé!

További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról: https://kiberpajzs.hu/

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 629

Yesterday 474

Week 2045

Month 11541

All 763495

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions