Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

A TAJPEJI FILHARMONIKUS KAMARAKÓRUS ELVARÁZSOLTA SZERENCSET

A Tajpeji Filharmonikus Kamarakórus lépett fel Szerencsen a Munkás Szent József templomban augusztus 16-án. Az énekkar a Zempléni Fesztivál programsorozat egyik előadásaként mutatkozott be a szerencsi és a környékbeli lakosoknak. Ugyanakkor az ország különböző részeiről is érkeztek a színpompás koncertre.

A 30 tagú kamarakórus Tajvan egyetlen hivatásos énekkara, amely lenyűgöző nemzetközi múltra tekint vissza. 1993-ban alakult, a 150 tagú Tajpeji Filharmonikus Kórusból. Az énekkar albumait folyamatosan jelölik Golden Melody Award-ra, és többször nyerték el a Best Album és a Best Singing Performance díjakat.

A műsort Hollerung Gábor a fesztivál művészeti vezetője nyitotta meg, aki köszöntötte Nyiri Tibort, Szerencs város polgármesterét és a vendégeket. Nyitó beszédében elmondta, hogy több, mint húsz éve tanít és dolgozik Tajvanon többek között a kamarakórussal. Ezért a fesztivál vezetőjét nagy örömmel töltötte el, hogy a nemzetközileg is elismert énekkar elfogadta a meghívást a Zempléni Fesztivál szerencsi programjára.

A kórus többnyire ázsiai és európai dalokat adott elő egészen a reneszánsztól a jelenkorig. Első műsorszámként a Make A Joyful Noise Unto The Lord vagyis Ujjongjatok az Úr előtt című feldolgozással nyitotta meg a koncertjét a templom hangulatához illően. Olyan dalok is felcsendültek, amelyek kimondottan a kamarakórusra íródtak, például az Elhagyott kotó című szerzemény, valamint a Végső nyughelyem című kórusmű. A továbbiakban még sok színvonalas szerzeményt mutattak be, az együttes tagjai a közönségnek, amelyeket a vendégek érdeklődően hallgattak.

A Zempléni fesztivál szervezői abban bíznak, hogy jövőre is sikerül megszervezni a sokszínű programsorozatot többek között Szerencsen, valamint a Tajpeji Filharmonikus Kamarakórus újra elfogadja a magyarországi meghívást és ékesíteni fogja koncertjével a sokrétű fesztivált.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 446

Yesterday 474

Week 1862

Month 11358

All 763312

Currently are 92 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions