Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

MAROSI BALÁZS KÁPLÁN BEMUTATKOZÁSA SZERENCSEN

Ternyák Csaba egri érsek a Szerencsi Kisboldogasszony római katolikus plébániára új káplánt helyezett. Marosi Balázst nevezte ki az új káplánnak, aki megtartotta első bemutatkozó szentmiséjét augusztus 11-én a Szerencsi Munkás Szent József-templomban. Marosi Balázs Erdélyben született, egyik legkeletibb részén fekvő városában Kézdivásárhelyen. Ezen a településen nőtt fel, vallásos családban, ahol egyedüli gyermekként nevelkedett. Itt járt óvodába és általános iskolába. A családjában senki sem választotta a papi hivatást korábban, azonban ő volt az első családtag, aki ennek szentelte az életét.

Gyerekkorában nagy hatást gyakorolt rá a szülővárosában szolgáló lelkipásztorok életpéldája és elhivatottsága, akik ma is hűségesen és nagy odaadással gyakorolják a hivatásukat. Ez alapozta meg a gyermeki álmait, hiszen, már kisgyermek kora óta rendszeresen járt templomba, ahol a mindennapi oltárszolgálatot teljesítette.

Középiskolai tanulmányait a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség teológiai líceumában végezte el, ahol érettségi bizonyítványt szerzett. Ezután, 2014-ben kezdte meg a hatéves teológiai tanulmányait az Egri Hittudományi Főiskolán. A képzés alatt egy féléves gyakorlatot kellett teljesítenie, amelyet Miskolcon a Diósgyőri Római Katolikus Plébánián töltött el. Majd a papszentelés után dr. Ternyák Csaba egri érsek visszahelyezte őt kápláni minőségben ugyan erre a helyre. Ezalatt, a néhai Mikolai Vince plébános és főesperes mellett végezte el a papi szolgálatot.

Miután letelt Marosi Balázs négyéves miskolci-diósgyőri szolgálata, áthelyezték a Szerencsi Kisboldogasszony római katolikus plébániára. A káplán kiemelte, hogy az áthelyezés, vagyis egyházi nyelven a diszpozíció, nem érte váratlanul, ugyanis a káplánok állomáshelyét 3-4 évente változtatják. Ezért, időszerű volt, hogy az eltelt négy éves szolgálat után új helyet jelöljenek ki Marosi Balázsnak Szarvas Péter plébános mellett.

A káplán szólt arról is, hogyan érzi magát az új környezetben Szerencsen, valamint mi a véleménye a helyi és a környékbeli lakosokról. Megemlítette, hogy a megérkezését követő első szolgálati útvonalát a  Taktaközben végezte el Taktakenézen, Taktaszadán és Taktaharkányban. Állítása szerint, a helybéli lakosok lelkesedéssel fogadták őt és nagy örömmel köszöntötték. Ezért nagyon örült annak, hogy ezeken a településeken is vannak lelkes, imádkozó emberek, akikkel, az első vasárnapi szolgálatot elkezdhette.

Marosi Balázs abban bízik, hogy a helyi és a környékbeli lakosokkal sikerül megismertetni Jézus Krisztus tanításait, továbbá abban reménykedik, hogy ezáltal imádkozó közösségek alakulnak ki.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 443

Yesterday 474

Week 1859

Month 11355

All 763309

Currently are 36 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions