Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET A KATOLIKUS ÓVODA INDULÁSÁRÓL

Szülői értekezletet tartottak a Bolyai János Katolikus Általános Iskola aulájában július 24-én. Arról tájékoztatták a szülőket, és az érdeklődőket, hogy szeptemberben megnyílik a Bocskai István Katolikus Gimnázium Technikum és Óvoda, amelynek működéséről részletes bemutatóval készültek. Gaszperné Tilman Edina a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum igazgatója és Tarnóczi Erzsébet az óvoda leendő vezetője mutatták be a létesítmény működésének tárgyi és személyi feltételeit, pedagógiai módszertanát, valamint jövőbeli elképzeléseiket.

Az intézmény nagyon jól felszerelt lesz, hiszen nem csak a minimális tárgyi feltételeket biztosítja a fenntartó, amelyek a működési engedély kiadásához szükségesek, hanem ennél jóval magasabb színvonalat garantálnak majd, a csemeték mindennapos fejlesztéséhez.

Gaszperné Tilman Edina véleménye szerint, az óvónői gárda, illetve mindazok, akik a szűréseket és a fejlesztő foglalkozásokat fogják biztosítani nagy segítséget nyújtanak majd, a gyerekek fejlődésében.

Az általános délelőtti programok és tevékenységek ugyanúgy működni fognak a katolikus óvodában, mint minden más óvodában. Azonban a létesítmény nagyon komoly egyházi kapcsolatrendszerrel kezdi meg a működését, ugyanis a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum, a Bolyai János Katolikus Általános Iskola, a Szerencsi Római Katolikus Egyházközség, az Egri Főegyházmegye és Intézmény, valamint a Katolikus Pedagógiai Intézet fogja segíteni a keresztény kultúrkör megismertetését.

Gaszperné Tilman Edina azt is elmondta, hogy milyen irányelvű pedagógiai módszertant szeretnének alkalmazni a gyerekek fejlődése érdekében. A személyi feltételek szerint a csoportokat két fő óvónő és egy fő dajka vezeti majd, akik munkáját támogatni fogja logopédus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, pedagógiai asszisztens és technikai dolgozók. Lényegre törő szempontként tekintenek arra, hogy előtérbe kerüljön a mozgáskultúra, a logikai gondolkodás, a művészeti oktatás, sőt, mi több, az idegen nyelvek elsajátítása már egészen pici gyerekkortól. Továbbá táborokat is szeretnének szervezni, például mese, úszó, illetve angol nyelvi táborokban. Ezen kívül a pedagógusok megpróbálják közel hozni az olvasást a gyerekek számára. Ezt úgy szeretnék megvalósítani, hogy elviszik őket a helyi Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtárba, ahol megmutatják nekik, hogyan lehet beiratkozni, illetve milyen fajta könyveket olvashatnak. A környezettudatosság szemléletét is igyekeznek majd elsajátítani a kicsikkel a keresztény értékek elmélyítése során.

A Bocskai István Katolikus Gimnázium Technikum és Óvoda szeretettel várja azokat a szülőket, akik a gyermekeiket az óvoda pedagógusaira és nevelőire szeretnék bízni. Az intézmény gárdája biztosítani fog minden olyan szükséges feltételt, amelyek segítségül szolgálnak a gyerekek testi, lelki és értelmi fejlődésében.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 851

Yesterday 1273

Week 3895

Month 19988

All 771942

Currently are 97 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions