Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

LEZÁRULT A IV. BODROGI PET KUPA

Az idei szezon utolsó PET Kupa versenye is lezárult a Bodrogon, amelyen a 10 induló csapat rekord mennyiségű szemét összegyűjtését érte el. Olaszliszka és a Bodrog torkolata között tisztították a folyót és annak árterét a felgyülemlett hulladéktól, aminek eredményeként 11 tonna hulladéktól mentesítették a folyót 3,5 nap alatt.

2023-ban minden eddiginél több, a bodrogival együtt öt folyótisztító versenyt szervezett a Tudományos Filmműhely Egyesület, a PET Kupa alapítója. Májusban a Maroson indultak el, ahol először került megrendezésre PET Kupa, amit követően negyedik alkalommal tisztították a Tisza-tavat. Majd augusztus első hetében kivételesen nem a Felső-Tiszán, hanem a Közép-Tiszán tartották meg a XI. Tiszai PET Kupát.

A Bodrogra negyedik alkalommal tért vissza a pethajók hulladékgyűjtő versenye. A gyűjtést ott folytatta a részt vevő közel 200 fő, ahol tavaly abbahagyták: Olaszliszkán. A verseny a hajóépítéssel vette kezdetét augusztus 30-án, amit az eső időnként akadályozott, de az augusztus 31-i ünnepélyes megnyitóra mind a 10 PET hajót sikerült vízre tenni. 

A IV. Bodrogi PET Kupa nyertes csapata a barlangÁSZOK lett, míg második helyen Siemens Evező-SÖK, harmadik helyen pedig az Erste Green csapata végzett. A Bodrog Hőse díjat minden évben az 1 főre vetített legtöbb hulladékot gyűjtő csapat kapja, akik idén ismét a Siemens Evező-SÖK lettek. Az először átadott Bodrog Örökös Hőse díjat egy olyan különleges személy kapta, aki a folyót mindenki másnál jobban ismeri és szereti: Szatmári László, az olaszliszkai csapat oszlopos tagja.

A IV. Bodrogi PET Kupa mérlege közel 2500 zsák hulladék, ami kb. 11 tonnának felel meg. Ezzel az idei öt versenyen összegyűjtött hulladék mennyisége meghaladta a 30 tonnát, aminek megközelítőleg 65%-a kerül újrahasznosításra. A verseny főtámogatója az Energiaügyi Minisztérium volt.

Forrás: PET Kupa

Fotó: Facebook

Kiberpajzs

Online televízióadás

online television

Hirdetések

Hirdetés

 

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 80

Yesterday 269

Week 644

Month 1358

All 627762

Currently are 105 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions