Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

MEGKEZDTÉK A TANÉVET A BOCSKAIBAN

Szeptember 1-je a tanévkezdés napja a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnáziumban is. Az esemény alkalmából összegyűltek az iskola tanulói és nevelői, hogy együtt kezdjék meg a 2023/24-es iskolaévet. Az ünnepséget a diákok rövid műsora indította, ahol hallhattunk elgondolkodtató beszédeket, szavalatokat és a Ha én rózsa volnék című szám káprázatos előadását.

Az intézmény igazgatója, Gaszperné Tilman Edina köszöntötte a megjelenteket, különösen az iskola új és végzős tanulóit, akik mind más-más mérföldkőhöz értek életükben. Az elkövetkezendő 177 tanítási napot egy közösségként fogják eltölteni, aminek akadálytalan működéséért mindenkinek tennie kell. Ehhez motiváló erőt nyújt az iskola állandó mottója, ami Assisi Szent Ferenctől származik, és a tanévre vonatkozó jelmondat is, amely ezúttal így szól: Krisztus a jövőnk!

Idén több új nevelő is csatlakozik munkájukhoz, akiket igazgató asszony üdvözölt az iskolában. Van közöttük még ismeretlen és visszatérő oktató is, valamint a gimnázium két korábbi diákja is csatlakozik a tanárok körébe. Búcsúzásra is sor került az ünnepségen, Bodnárné Göndör Magdolna az iskola eddigi igazgatóhelyettese megkezdi nyugdíjas éveit. 40 éven át dolgozott pedagógusként, amiből 12 évet a Bocskaiban töltött. Számos eredményt elért, 2004-ben oktatási referens lett, 2008-ban az oktatási kulturális és a város marketing osztályvezetőjévé nevezték ki. Beszámolt az elért és a még teljesítésre váró karbantartásokról és felújításokról, amelyek az Egri Főegyházmegye 43 millió forinttal támogatott. A nyár folyamán apró munkálatok mentek végbe és új öltözőszekrények kerültek elhelyezésre, valamint befejeződött a műfüves pálya felújítása. Decemberig célkitűzésként szerepel az intézmény energetikai megújítása. A főépület összes nyílászáróját lecserélik, minden helyiséget felszerelnek klímával, amihez az áramot a tetőre tervezett 124 napelem fogja szolgáltatni.

Szarvas Péter plébános is köszöntötte a megjelenteket, aki minden diákot arra biztatott, hogy ezt a tanévet is jól és értékesen töltse el. Az egyházmegye fenntartása alatt álló épületek fontosak számukra, azok fejlődéséért, körülményeinek javításáért minden tőlük telhetőt megtettek és meg is fognak tenni a jövőben is. A plébános üdvözlését követően igazgatóasszony hivatalosan megnyitotta a tanévet. Az ünnepséget egy közös mise zárta, melyet Pintér Bálint káplán tartott meg. A gimnázium idei tanévét 470 diákkal és 23 osztállyal kezdi, melyből 105-en most kezdik tanulmányaikat az intézményben.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 82

Yesterday 402

Week 3773

Month 16338

All 733265

Currently are 166 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions