Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

KÉT HÉT MÚLVA INDUL A KEREKDOMB FESZTIVÁL

Szeptember 15. és 17. között rendezik meg Tállyán a nyolcadik Kerekdomb Fesztivált. A három nap alatt több, mint 100 programmal készülnek az ide látogatók számára, köztük koncertek, borkóstolók, színházi és irodalmi előadások szolgáltatják majd a remek hangulatot.

A fesztivál főszervezője, Ernhaft Attila egy sajtóreggeli keretein belül számolt be a legfontosabb tudnivalókról és ismertette a 2023-as programokat. A rendezvény célja, hogy egyre többen megismerhessék ezt a páratlan vidéket, amihez a zenei felhozatalon kívül különböző előadásokkal, beszélgetésekkel, családi- és aktív programokkal gazdagítják műsorkészletüket. Bővebben nyilatkozott a fesztivál központját képező zenei repertoárról, amelyek színtere nem korlátozódik a Nagyszínpadra, ahol fellép az Elefánt, a 30Y, a Parno Graszt, a Follow The Flow és az Ivan & The Parazol, hanem körbe viszi az érdeklődőket a község számos pontján. A Szűcs Pincészetben olyan előadókat hallhatunk többek között, mint Palya Bea, Meszka, és Áron András, míg a Nyerges Udvar felhozatalát színesíti aZorka, Ripoff Raskalnikov & Nagy Szabolcs, vagy például Richard Zalai. Ebben az évben egy új helyszínnel is bővült a fesztivál, a Palota Borház a Hangfoglaló Program fiatal tehetségeit mutatja be az érkezőknek. Fontos visszatérő helyszín a tállyai evangélikus templom, ami komolyzenei koncertek helyszíne lesz. Kulturális előadások terepe lesz az Oroszlános Udvar, ahol irodalmi és akusztikus darabokat hallhatunk megszólalni. A fellépők sorát a  Lackfi János, Vecsei H. Miklós, Szirtes Edina Mókus, Gryllus Dániel, és Prieger Zsolt alkotják. A Gasztro Portán egy minden érzékszervre ható előadáson vehetünk majd részt, de a Zsadányi Borterasz is kiváló programokat kínál fel.

A fesztivál idejére a Közösségi Ház színházzá változik, ahol az Art-Színtér A pillangók szabadok, valamint a Mesterhármas című darabjait, valamint Kocsák Tibor és Miklós Tibor Utazás című koncertszínházi előadását láthatjuk. A fesztivál zárónapján, vasárnap a Vincellér Ház Nagyszínpadon a Love Shake – Az élet összeráz formabontó darabot nézhetjük meg Rezes Judit és Szabó Győző előadásában. 

Itt nem ér véget az izgalmas felsorolás, hiszen a páratlan szépségű Mailloth-kastély is fesztiválhelyszínné változik a Kerekdomb alatt. Filmvetítések mellett borral és szőlőszettel foglalkozó beszélgetésekre, előadásokra és kóstolókra is ellátogathatunk.

A Tokaj-Hegyalja vidék világszerte ismert rendkívüli borairól, aminek szerves rézét képezi Tállya. 17 borászat, valamint számos pincerendszer található a községen, és a dűlőutakon keresztül akár a szőlőtőkék hosszú sorait is megtekinthetik a látogatók. Azoknak, akik szeretnének elmélyülni a borászat világában túrákon tudják felfedezni a hegyoldal, a termőföldek és a pincesorok rejtelmeit. Az aktív kikapcsolódásra is lesz nem egy lehetőség. Várják a nevezéseket az e-bike túrára, a bodrogi evezésre, illetve a Tállya-Golop futóversenyen is megméretethetik magukat 5, 10 vagy éppen 15 kilométeren. A fiatalabb korosztályokra is gondoltak a szervezők, akik a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének köszönhetően különféle mesterségekkel ismerkedhetnek meg, de gyerekkoncertek és játszóház is várja a gyerkőcöket.

Aki csak egy napra látogatna el a Kerekdombra, annak érdemes megnéznie a MÁV-START és a Volánbusz közös napijegyét, a Tokaji Borongolót, amely lehetővé teszi a környék felfedezését a Tokajbusszal.

A Kerekdomb Fesztiválnak otthont adó Tállya nem csak színvonalas ősz nyitó programsorozatával vált vonzóvá az évek alatt, hanem varázslatos környezetével, borászatai és pálinka különlegességeivel, gasztronómiájával és melegszívű vendégszeretetével egyaránt. A programról további információkat a fesztivál hivatalos oldalán és a már megjelent műsorfüzetben olvashatnak.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 830

Yesterday 1170

Week 830

Month 16923

All 768877

Currently are 239 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions