Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

GYERTYASZENTELŐ A BOLYAIBAN

A szerencsi Bolyai János Katolikus Általános iskolában január 31-én Gyertyaszentelő Boldogasszony nagyünnepet tartottak. Soltész Ádám atya köszöntötte a jelenlévőket, majd szólt arról, hogy Szűz Mária negyven nappal Jézus születése után bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban. Azért szenteljük meg az emberi természetünket jelképező gyertyákat, hogy az isteni Fény kiáradjon és eltöltsön bennünket is.

József és Mária ez alkalommal mutatta be áldozatként a két gerlicét vagy galambfiókát. A jelen lévő idős Simeon Jézust a nemzetek megvilágosítására szolgáló világosságnak nevezte. Innen ered az egyik legrégebbi szentelmény, a szentelt gyertya, és a gyertyaszentelés szokása is. Így a szentelt gyertya Jézus egyik legrégebbi jelképe. Az egyházak február 2-án tartják a gyertyaszentelés ünnepét. A beszédet követően az atya által megszentelt gyertyákat az iskola diákjai is meggyújtották és elhelyezték az intézmény aulájában.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 235

Yesterday 225

Week 235

Month 1729

All 219640

Currently are 35 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions