Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

TÖLTÖTT KÁPOSZTÁK A RÁTKAI FESZTIVÁLON

Kilencedik alkalommal rendeztek május 11-én Töltött káposzta fesztivált, Rátkán. Az iskola udvarán már korán reggel rotyogott az üstökben a minimum kétszáz töltelék és a savanyú káposzta. A hagyományos magyaros ételbe a csapatok belefőzték szívüket-lelküket a finom füstölt húsok mellett. Idén huszonhárom csapat gondolta úgy, hogy elkészíti az egyik kedves nemzeti eledelünket a töltött káposztát. Az ételeket 12 órától neves zsűri értékelte, kóstolgatta, majd értékelte.

Az eseményt tizenhárom órakor Tirk Sándorné, polgármester nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy ismét szép számmal eljöttek a rendezvényre. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője is tiszteletét tette a rendezvényen, aki az összetartozásra és a hagyományok ápolására hívta fel a figyelmet. A rendezvény népszerűségét az is mutatta, hogy a kóstoló jegyekért hosszú sorokban álltak a községből és a környező településről érkezők is. A rendezvény célja ezúttal is a sváb hagyományőrzés és a német nemzeti öntudat erősítése volt, hiszen azzal, hogy tovább adják a tradíciókat, az identitásukat is tovább viszik a fiatalok felé.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 115

Yesterday 121

Week 693

Month 2348

All 182539

Currently are 39 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions