Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

A ZEMPLÉNI MÚZEUM DICSŐ FÉL ÉVSZÁZADA

Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelték a szerencsi Zempléni Múzeumnak a jelenlegi, valamint egykori dolgozói és a meghívott vendégek december 5-én. Majoros Judit, az intézmény igazgatója üdvözölte a résztvevőket, majd Nyíri Tibor, Szerencs város polgármestere örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számmal érdeklődnek az évforduló iránt. A polgármester szólt arról, hogy egy város vezetésének az is fontos feladata, hogy az értékeket megőrizze, tárolja és ápolja a hagyományokat. Ehhez hozzátette, hogy büszkeséggel tölti el az, hogy Szerencsen található a Zempléni múzeum kincseivel együtt. Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője Petrikovics Lászlóról, a kulturális intézmény alapítójáról emlékezett meg.

Ezután Kassai Hajnal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma múzeumi főosztályvezetője a területi intézmények szerepéről szólt, majd Petercsák Tivadar, egykori igazgató emlékezett vissza az 1975 –1981 közötti időszakra. Orosz Zoltánné, nyugalmazott igazgatóhelyettes a képeslevelőzőlap gyűjtemény kialakulásáról és történetéről osztotta meg gondolatait. Majoros Judit, pedig az Exlibris gyűjteményről számolt be. A program végén koszorút helyeztek el a megemlékezők dr. Petrikovics László, múzeumalapító és Angyal Béla, első igazgató emlékplakettjénél.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Globo Heti Műsorújság

Hirdetés

szerencsejatek logo

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 6

Yesterday 81

Week 302

Month 1101

All 161635

Currently are 125 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions