Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

EGÉSZSÉGES GYERMEKEKÉRT DIÓSGYŐRBEN

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének, a gyermekkori túlsúly és elhízás visszaszorításáért indított programjáról tartottak sajtótájékoztatót október 25-én. A Diósgyőri Gimnázium dísztermében megrendezett értekezésen Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke szólt arról, hogy a szakmai szervezet 2014-ben indította el a GYERE programot, amely Franciaországból indult el. Mindehhez kapcsolják hozzá saját elképzeléseiket a közösség összefogásával. Hazánkban először Dunaharasztiban valósult meg a projekt, ami három év alatt hét százalékkal csökkentette a súlyfelesleggel élő gyermekek számát a településen. 2015-től a Nestlé támogatásával Szerencs is bekapcsolódott a kezdeményezésbe, amely idén Diósgyőrrel bővül.

A miskolci városrészben tizenkét intézményben dolgoznak majd a szakemberek, tíz-tizenegy fő bevonásával, amely közel háromezer gyermeket érint majd. A tervek szerint az egészséges táplálkozást nyolc témakörre osztják fel, amelyet előadásokon keresztül juttatnak el a 0-tól 18 éves korú gyerekekhez. Céljuk az, hogy felhívják a figyelmet a helyes táplálkozás és a mozgás fontosságára pedagógusok segítségével, amelyet Szerencsen egy évre meghosszabbítanak. Ezután Dr. Papp Csaba, a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója elmondta azt, hogy ez a lehetőség egyedülálló az országban. A városnak kiemelten fontos, hogy a miskolci gyerekek egészséges felnőttek legyenek. Ez az intézet is ezért dolgozik, ötvözve a háziorvosi, a gyermek-háziorvosi, a védőnői, az iskolavédőnői, a fogászati, és a gyermekfogászati területet. Nagyon fontos az, hogy már iskolában megtanítsák a fiataloknak hogyan élhetnek tudatosan. A gyermekeknek nyolc alkalommal közel ötszáz foglalkozás keretében lesz alkalmuk közelebb jutni az egészséges táplálkozáshoz és életmódhoz szakemberek segítségével. Dr. Bíró Krisztina, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese hozzátette a kezdetek óta együttműködő partnerei a programnak, hiszen fontos kérdés a túlsúly kérdése mindenkinek. A kormány sokféle eszközzel próbál segíteni az elhízás visszaszorításában, amelyben a táplálkozás szerepe nagy jelentőséggel bír. Az államtitkárság kiemelt szerepe, hogy az elhízás mutatóit tovább javítsa a közeljövőben, hiszen a célok közösek és fontosak az elért eredmények. Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója beszédében kitért arra, hogy a multinacionális cég az egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalat, amely nagy örömmel vállalta Szerencs után a diósgyőri program teljes finanszírozását is. A borsodi megyeszékhely városrészében az elkövetkezendő három év kitűzött céljai között szerepel az, hogy még több embert szólítsanak meg a témával kapcsolatban. A Nestlé szerencsi és diósgyőri gyáregységének vezetése a termelés mellett elkötelezett a helyi közösségek iránt is, ezért fontos feladatának tekinti a városban élő gyerekek egészségének megőrzését.

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 43

Yesterday 124

Week 423

Month 1687

All 168879

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions