Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

EGÉSZSÉGES GYERMEKEKÉRT DIÓSGYŐRBEN

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének, a gyermekkori túlsúly és elhízás visszaszorításáért indított programjáról tartottak sajtótájékoztatót október 25-én. A Diósgyőri Gimnázium dísztermében megrendezett értekezésen Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke szólt arról, hogy a szakmai szervezet 2014-ben indította el a GYERE programot, amely Franciaországból indult el. Mindehhez kapcsolják hozzá saját elképzeléseiket a közösség összefogásával. Hazánkban először Dunaharasztiban valósult meg a projekt, ami három év alatt hét százalékkal csökkentette a súlyfelesleggel élő gyermekek számát a településen. 2015-től a Nestlé támogatásával Szerencs is bekapcsolódott a kezdeményezésbe, amely idén Diósgyőrrel bővül.

A miskolci városrészben tizenkét intézményben dolgoznak majd a szakemberek, tíz-tizenegy fő bevonásával, amely közel háromezer gyermeket érint majd. A tervek szerint az egészséges táplálkozást nyolc témakörre osztják fel, amelyet előadásokon keresztül juttatnak el a 0-tól 18 éves korú gyerekekhez. Céljuk az, hogy felhívják a figyelmet a helyes táplálkozás és a mozgás fontosságára pedagógusok segítségével, amelyet Szerencsen egy évre meghosszabbítanak. Ezután Dr. Papp Csaba, a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója elmondta azt, hogy ez a lehetőség egyedülálló az országban. A városnak kiemelten fontos, hogy a miskolci gyerekek egészséges felnőttek legyenek. Ez az intézet is ezért dolgozik, ötvözve a háziorvosi, a gyermek-háziorvosi, a védőnői, az iskolavédőnői, a fogászati, és a gyermekfogászati területet. Nagyon fontos az, hogy már iskolában megtanítsák a fiataloknak hogyan élhetnek tudatosan. A gyermekeknek nyolc alkalommal közel ötszáz foglalkozás keretében lesz alkalmuk közelebb jutni az egészséges táplálkozáshoz és életmódhoz szakemberek segítségével. Dr. Bíró Krisztina, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese hozzátette a kezdetek óta együttműködő partnerei a programnak, hiszen fontos kérdés a túlsúly kérdése mindenkinek. A kormány sokféle eszközzel próbál segíteni az elhízás visszaszorításában, amelyben a táplálkozás szerepe nagy jelentőséggel bír. Az államtitkárság kiemelt szerepe, hogy az elhízás mutatóit tovább javítsa a közeljövőben, hiszen a célok közösek és fontosak az elért eredmények. Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója beszédében kitért arra, hogy a multinacionális cég az egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalat, amely nagy örömmel vállalta Szerencs után a diósgyőri program teljes finanszírozását is. A borsodi megyeszékhely városrészében az elkövetkezendő három év kitűzött céljai között szerepel az, hogy még több embert szólítsanak meg a témával kapcsolatban. A Nestlé szerencsi és diósgyőri gyáregységének vezetése a termelés mellett elkötelezett a helyi közösségek iránt is, ezért fontos feladatának tekinti a városban élő gyerekek egészségének megőrzését.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 36

Yesterday 66

Week 467

Month 1501

All 181692

Currently are 50 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions