Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

HAGYOMÁNYŐRZŐ DISZNÓVÁGÁS SZIRMABESENYŐBEN

 Vidám disznótoros hangulattal, kolbásztöltő versennyel készültek a szervezők január 28-án a negyedik szirmabesenyői Röfi napra. A megmérettetésre harminckét csapat nevezett be, akik megmutatták a jelenlévőknek, hogyan kell egy igazi magyaros, sertés ételt elkészíteni. Az igazi téli esemény látvány disznóvágással kezdődött, majd a résztvevők azt is megfigyelhették, hogy régen milyen módszerrel perzselték meg az állatot.

A kolbásztöltő verseny résztvevői nagy munkában voltak már korán reggel, ízesítették, darálták a húst. A résztvevők nagy edényekben keverték össze a titkos családi receptek alapján a ledarált sertéslapockát, a sót, a borsot, a piros paprikát, fokhagymát és a szalonnát. A Röfi napra ellátogatott a Szirmabesenyő testvértelepülésének Husztnak a polgármestere is. Ez alkalommal a kolbásztöltők a média csapatok, autószalonok és vegyes kategóriában mérhették össze tudásukat. A verseny abszolút győzte a Seat szalon lett. A különdíjat az Arnóti Lakodalmas csapat kapta meg. Ennek a télűző eseménynek összekovácsoló és összetartó ereje is van, ráadásul a községben a régi disznótoros hagyományokat is igyekeznek feleleveníteni.

 

 

 

 

 

Online televízióadás


mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

globotv tropical 1 2

Hirdetések

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 36

Yesterday 80

Week 116

Month 1555

All 164287

Currently are 18 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions