Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

A KÍNAI HTCC-BEN A ZEMPLÉNI MÚZEUM KÉPES LEVELEZÖLAP GYÜJTEMÉNYE

- A képeslap mindig is a kapcsolattartás egyik eszköze volt és most is tökéletes módja a kapcsolatépítésnek Kína és Magyarország között - hangsúlyozta beszédében a Zempléni Múzeum igazgató asszonya a ningboi HTCC kiállításának megnyitóján. A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központban június 7-17. között ismerkedhetnek meg az érdeklődök a több mint 500 darabból álló képeslap gyűjteménnyel és fiatal magyar képzőművészek festményeivel. 

- Mikor összeállítottam a tárlatot, én is meglepődtem, hogy több mint 1000 darab kínai képes levelezőlapunk van. Ezt persze nem tudtuk mindet elhozni, de egy igazán érdekes összeállítást tudtunk bemutatni arról, hogyan látjuk mi a kínai kultúrát, embereket. Emellett szerettük volna bemutatni nekik Magyarországot is, így hoztunk Budapest mellett számos vidékről is. Persze nem maradhatott ki Szerencs, valamint Tokaj és Hegyalja sem - folytatta Fazekasné Majoros Judit. A kínai közönség mellett Ningbo Jiangdong kerületének polgármesterét is lenyűgözte a magyar kultúra.  

- Nagy öröm ez a kiállítás a kínai embereknek, hiszen ezeken a csodás képeslapokon keresztül megismerhetik nemcsak a magyar kultúrát, de kicsit az ország történelmét is. Kína és Magyarország aláírt egy stratégiai partnerségi megállapodást Budapesten, ez pedig lehetövé teszi, hogy tanuljunk egymástól és szorosabbra fűzzük az együttműködést minden területen, legyen szó akár kultúráról, akár üzletről - mondta Mr. Yang Yong, aki a megnyitó után meghívta a magyar delegációt egy ebédre.

- A kerületi polgármester úr bemutatta Jiangdong fejlődését és kifejtette, hogy szeretné mind Magyarországgal, mint a térségünkkel szorosabbra fűzni a kapcsolatot. Mivel mi voltunk az első tengerentúli vendégei, felajánlotta, hogy létesítsünk testvérvárosi kapcsolatot, ami jól mutatja, hogy Kína erősen érdeklődik Közép-Kelet Európa és Magyarország iránt - árulta el Egeli Zsolt, Szerencs alpolgármestere. A magyar delegáció sikerét Andy Fu, a kiállítás szervezője is megerősítette.

- Több mint tíz éve erősítjük az üzleti kapcsolatokat a két ország között, így ideje volt, hogy a kultúra területén is fejlődjünk. Igazi kuriózum ez a tárlat a kínai közönségnek, mivel ilyen régi képeslapokat itt szinte nem is lehet találni - mondta a ningboi üzletember. A tavaly nyílt, első ázsiai Magyar Ház további kulturális missziót tervez.

- Mint azt a nevünk is elárulja, a kultúra megismertetése nagyon fontos számunkra. Ezért hoztuk el a tárlatot a CEEC Expora, ami a Közép-Kelet Európai országok áruinak kiállítása. Nem titkolt szándékunk, hogy Kína után a többi HTCC központunkba is elvigyük, hiszen a kulturális kapcsolatok építése ugyanolyan fontos, mint az üzleti együttműködések bővítése - mondta Orzói Zsuzsa, a HTCC házak protokollfőnöke.

(A Globo TV tudósítójának helyszíni beszámolója.)

      

Kiberpajzs

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Globo Konyha

14:30 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 426

Yesterday 973

Week 4793

Month 13779

All 672890

Currently are 130 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions