Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

ÚJ ELEKTROMOS TÖLTŐÁLLOMÁSOK LÉTESÜLNEK BORSOD MEGYÉBEN

Új Elektromos Töltőállomások Létesülnek Borsod Megyében
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye hamarosan új elektromos töltőállomásokkal gazdagodik, köszönhetően az Energiaügyi Minisztérium (EM) november elején induló pályázatának. A program célja, hogy felszámolja a hazai elektromos töltőhálózat fehér foltjait, és elősegítse a kibocsátásmentes közlekedéshez szükséges infrastruktúra kiépítését.
A pályázat keretében a támogatást igénylőknek legalább egy elektromos töltőállomás létesítését kell vállalniuk a ma még kevésbé ellátott járásokban.

A programba jelentkező 28 vállalkozás többnyire az észak-keleti országrész és a Dél-Dunántúl településeit választotta. A 28 milliárd forintos keretösszegű program jóvoltából a következő években országszerte több mint száz helyszínen válnak hozzáférhetővé nyilvános e-töltők.
Borsod megyében is több új töltőállomás létesül, amelyek hozzájárulnak a régió elektromos autós infrastruktúrájának fejlesztéséhez. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai szerint 2023 végén országszerte több mint 2500 nyilvános töltőállomást használhattak az elektromos autókat üzemeltetők. Az új beruházások célja, hogy a vidéki járásokban is elérhetővé váljanak a korszerű töltőállomások, így kényelmesebbé és vonzóbbá téve az elektromos autózást.
Az Energiaügyi Minisztérium hangsúlyozta, hogy a pályázat célja az energiaátmenet felgyorsítása és a kibocsátásmentes közlekedés támogatása. A vállalkozások minimum 100 millió és legfeljebb 4 milliárd forint forrást nyerhetnek el, amelyet legalább 10 százaléknyi önerővel kell kiegészíteni. A vissza nem térítendő támogatás például az energiatárolóval és/vagy megújuló áramtermelő egységgel felszerelt töltőállomások létesítésére adható.
Az új elektromos töltőállomások létesítése Borsod megyében jelentős lépés a fenntartható közlekedés felé. Az infrastruktúra fejlesztése nemcsak a helyi lakosok számára nyújt kényelmesebb és környezetbarát közlekedési lehetőségeket, hanem hozzájárul az országos lefedettség eléréséhez is. Az ilyen beruházások révén Magyarország egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a zöld közlekedés terén is élen járjon.

 

 

Forrás

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 409

Yesterday 525

Week 409

Month 34945

All 816761

Currently are 184 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions