Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

ÉLETVESZÉLYES SZAKSZERŰTLENSÉG: LAKÓK ÉLETE FORGOTT KOCKÁN A MISKOLCI ÉPÜLETBEN

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen foglalkozáskörében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, mivel szakszerűtlen vízszigetelési tevékenysége veszélyeztette a lakók életét.
A vádirat szerint a vádlott, egy gazdasági társaság képviselőjeként, 2020. július közepén vállalkozási szerződést kötött egy miskolci lakásfenntartó szövetkezettel egy épület beázásainak részleges javítására. A szerződés jogosulatlan volt, mivel a cég tevékenységi körében nem szerepelt a lapostetők vízszigetelése.

A tető ideiglenes foltozásával kezdte a munkát, de ennek ellenére két lakás beázott. Október végén a lakások feletti területen a sérült vízszigetelést bontotta és javította, november közepén az egyik lakásban az esőejtőt javította, majd december végén és 2021. január elején visszabontotta a tetőszigetelést, és egy beázás elleni védelemre alkalmatlan anyaggal takarta le a területet.
A vádlott munkái következtében öt lakás többször is beázott, olyannyira, hogy a falakon belül és a villanykapcsolókból is esővíz folyt. A víz bekerült az elektromos hálózatba, ami ív áthúzásokat okozott, és a villamos berendezéseken áthaladó víz érintése esetén közvetlen áramütés veszélye állt fenn a lakásokban tartózkodók számára. A falakon kívül és belül lefolyó víz érintése is áramütést okozhatott volna.
A vádlott jogosulatlanul és szakszerűtlenül végezte a vízszigetelési munkálatokat, veszélyeztetve az épület és a lakások biztonságos használatát, valamint a lakók életét, testi épségét és egészségét. Két lakásban közel milliós értékű károkat okozott.
Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést indítványozott büntetővégzésben.

 

 

Forrás

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 19

Yesterday 552

Week 2396

Month 28915

All 810731

Currently are 94 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions