Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

BEKECS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÜNNEPI ALAKULÓ ÜLÉSE

Ünnepi alakuló ülést tartott Bekecs Község Önkormányzatának képviselő-testülete október 11-én Bekecsen a II. Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskola és Szakgimnázium dísztermében. Az ülésen Barta Csilla jegyző felkérte Koncsolné Kiss Ágnest a Helyi Választási Bizottság elnökhelyettesét, hogy tartsa meg a választási tájékoztatót. Az elnökhelyettes elmondta, hogy a helyi önkormányzati képviselő választás, a polgármester választás és a vármegyei közgyűlés választás időpontja 2024. június 9. napja volt. A községben a szavazati joggal rendelkező 1967 választópolgárból 1128 választópolgár élt szavazati jogával, amely 57, 3 %-os részvételi arányt jelentett.

A választás a jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlott le, amelyen rendkívüli esemény nem történt. Bekecs Község választott polgármestere dr. Bodnár László független jelölt. A helyi önkormányzati képviselőjelölt 14 fő volt. A választópolgárokra 1124 fő választópolgár szavazott. A megválasztott képviselők száma 6 fő, Bálint János, Boreczki Lászlóné, Kedves Béla, Leskó Barnabás, Nyiri Renáta, Tóth Katalin. A képviselők közül a legtöbb szavazatot Bálint János kapta. Ezután a polgármester megállapította, hogy az alakuló ülésen minden megválasztott képviselő megjelent és az ülést határozatképesnek nyilvánította, amelyet hivatalosan megnyitott. Majd felolvasta a napirendi pontokat, amelyet a képviselő- testület egyöntetűen hét igen szavazattal elfogadott. Ezután az első napirendi pontot érintették, amely a megválasztott képviselők eskütételéről szólt. Az eskütétel után a képviselők névsor szerint aláírták az esküokmányt. Ezután A második napi rendi pontban a polgármester eskütételére került sor, miután a jegyző kérésére aláírta a polgármester az esküokmányt.

A harmadik napirendi pontban az alpolgármester megválasztása és eskütétele következett. A város első embere Bálint Jánost javasolta alpolgármesternek, aki elfogadta a polgármester felkérését, majd titkos szavazás keretén belül döntöttek az alpolgármester kinevezéséről. Ehhez szükség volt egy szavazat számláló bizottságra, amelyhez Bodnár László felkérte Tóth Katalint, Kedves Bélát és Leskó Barnabás képviselőket, elnöknek pedig Tóth Katalint. A szavazás után Tóth Katalin ismertette a szavazás eredményeit. Elmondása szerint, az urnában található szavazólapok száma hét darab volt, amelyből mindegyiket érvényesnek határozta meg a szavazat számláló bizottság. A szavazás végeredménye alapján a képviselő-testület alpolgármesterként választotta meg Bálint Jánost egyöntetűen hét igen szavazattal. Ezután a polgármester felkérte az alpolgármestert az eskütételhez, majd Bálint János aláírta az esküokmányt.

A negyedik napirendi pontban a város első embere a polgármesteri programot ismertette. Bodnár László beszédében előtérbe helyezte, hogy a helyi óvodát szeretnék fejleszteni és épületét megnövelni. A település általános iskolájára ugyanez vár, amelynek még egy szintre van szüksége, hiszen elindították az új gimnáziumi osztályt ebben a tanévben. Továbbá útépítéseket kell befejezniük, régi adóságot törleszteniük, valamint az ipari park befejezésére törekednek. Ugyanakkor folytatni szeretnék a közösségépítést. Majd kitért arra, hogy továbbra is azért fogják elvégezni az önkormányzat feladatait, hogy Bekecs lakóinak érdekeit szolgálják. Ezután a történelmi egyházak képviselői megáldották a képviselő-testület elkövetkezendő öt évre vonatkozó tevékenységét és igyekezetét.

Végül a polgármester megköszönte mindenkinek a támogató tevékenységét az elmúlt öt esztendőben, és újra kihangsúlyozta, hogy szívesen állnak Bekecs község lakóinak rendelkezésére, hiszen a képviselői és a polgármesteri munka nem hatalom, hanem szolgálat. Ennek fényében köszönte meg mindenkinek a részvételét és az alakuló ülést bezárta.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 3

Yesterday 591

Week 902

Month 27421

All 809237

Currently are 158 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions