Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÜNNEPI ALAKULÓ ÜLÉSE

Ünnepi alakuló ülést tartott Szerencs Város Önkormányzata október 4-én a Szerencsi Rákóczi-vár színháztermében. Az alakuló ülésen először köszöntötték a 2024. évi helyi önkormányzati választáson megválasztott Kiss Attila polgármestert, a helyi önkormányzati képviselőket, a Helyi Választási Bizottság tagjait valamint, Dr. Béni Gyula helyettesítésre kijelölt jegyzőt, és a vendégeket. Ezután első napirendi pontként a polgármester kérésére Bereczk József a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az önkormányzati választások eredményeit. A 2024. évi önkormányzati választás eredménye alapján a megválasztott Polgármester a Fidesz–KDNP jelöltje Kiss Attila lett. Az egyéni listán megválasztott képviselők: Varkoly Ádám Fidesz–KDNP jelöltje, Rábainé Végh Anett, Szeretlek Szerencs Egyesület, Dr. Bobkó Géza, Szeretlek Szerencs Egyesület, Kun Dávid, Szeretlek Szerencs egyesület, Uray Attila, Fidesz–KDNP, Danyi László Fidesz–KDNP, Dr. Brugoviczky Zsolt, Fidesz–KDNP, Bárányné Balogh Melinda Fidesz–KDNP.

Ezután a második napirendi pontot vették szemügyre, amely a képviselők eskütételéről szólt a Helyi Választási Bizottság elnök vezetésével. Ezt követően a harmadik napi rendi pontot érintették, amelyben a polgármester eskütételéhez érkeztek. Az eskütétel után megkezdték a helyi hivatalos önkormányzati ülést. Majd Kiss Attila megállapította, hogy az alakuló ülésen valamennyi megválasztott képviselő jelen volt, ezért a testületet kilenc fővel határozat képesnek nyilvánította, így az ülést megnyitotta. Ezután megválasztották az ünnepi alakuló ülés jegyzőkönyv hitelesítőjének Bárányé Balogh Melinda képviselőt. Majd az alakuló ülés napirendi pont elfogadásáról szavaztak, amelyet kilenc igen szavazattal egyhangúlag elfogadott a képviselő testület. Ezután a negyedik napirendi pontot érintették, amely az önkormányzat szerződés működési szabályzatának elfogadása volt.

A jegyző aláírásával hitelesítették az új SZMSZ-t, ez alapján tovább folytatták az alakuló ülést. Kiss Attila az új bizottsági struktúra szerint a Jogi és Ügyrendi Bizottság tagjaira javaslatot tett. Elnöknek jelölte Bárányné Balogh Melinda képviselőt, képviselőknek jelölte Dr. Bobkó Gézát, Uray Attilát, külsős bizottsági tagnak Gilányiné Visi Évát és Tőkés Zoltánt. A képviselő testület kilenc igen szavazattal egyhangúlag a polgármester javaslatával egyező személy döntést hozott. Ezt követően a város első embere a Pénzügyi Bizottság elnökének jelölte Uray Attila képviselőt, tagjainak Kun Dávid, Danyi László képviselőket, Külső Bizottság tagnak pedig Pazonyi Zoltánt és Séllei Szabó Gabriellát.

Ezután a polgármester megállapította, hogy kilenc igen szavazattal egyöntetűen az előterjesztésével egyező személy javaslatot hozott a Pénzügyi Bizottság elnökére és tagjaira vonatkozóan. Utána a Városfejlesztési Bizottság elnökének jelölte, Dr. Brugoviczky Zsolt képviselőt, a bizottság tagjainak jelölte Rábainé Végh Anett és Danyi Lászlót képviselőket, Külső Bizottság tagnak javasolta Dr. Takáts Istvánt és Ficsor Lászlót. A képviselő testület kilenc igen szavazattal egyhangúlag az előterjesztésnek megfelelően választotta meg a Városfejlesztési Bizottság elnökét, tagjait és külsős tagjait. Ezután a hatodik napirendi pont következett, a Külső Bizottság tagjainak eskütétele.

Ezt követően a hetedik napirendi pontban az alpolgármester megválasztása és eskütétele következett. A polgármester Varkoly Ádámot jelölte ki alpolgármesternek. Varkoly Ádám előzetesen nyilatkozott arról, hogy az alpolgármesteri feladatait társadalmi megbízatásban kívánja ellátni.

A titkos szavazás után Bárányné Balogh Melinda ismertette a szavazás eredményét. A megválasztott társadalmi megbízatású alpolgármester Varkoly Ádám lett. Ezt követően az alpolgármester eskütétele következett. Ezután a nyolcadik napirendi ponthoz érkeztek, amely az Mötv, illetve az SZMSZ szerint a polgármester juttatásaira vonatkozott. Ezután a polgármester megállapította, hogy a képviselőtestület nyolc igen szavazattal egyöntetűen hozott döntést az előterjesztés szerint a polgármester illetményéről. Ezt követően a kilencedik napirendi pontban az alpolgármester juttatásainak a megállapítását tárgyalták, majd a képviselő testület nyolc igen szavazattal egyhangúlag elfogadta az alpolgármester előterjesztett költségvetését.

A tizedik napirendi pontban a polgármester programjának ismertetése következett, amelyben Kiss Attila kihangsúlyozta, hogy a választási program nem csak a saját választási programjáról szólt, hiszen a képviselő testületbe nem csak a Fidesz-KDNP által megválasztott személyek kerültek be. A fő céljuk az egyes választási programok összedolgozása és megvalósítása. Kiemelte, hogy első helyen kell, hogy álljon a város stabil működésének megőrzése és javítása, valamint az újabb fejlődési pályára állítása. Arra szeretnének törekedni, hogy a várost élhetőbbé tegyék, de ne csak a fiataloknak, hanem az idősebbeknek egyaránt. A polgármester kiemelte, hogy a legfontosabb feladatuk a munkahely teremtés lesz. Majd elmondta, hogy egy részletesebb gazdasági programmal készülnek a következő testületi ülésre.

Végül a polgármester berekesztette az ünnepi alakuló testületi ülést.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 489

Yesterday 5052

Week 11660

Month 11360

All 793176

Currently are 96 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions