Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

AZ OSZTRÁK VADÁSZHÁZ SOK ÉRDEKESSÉGET TARTOGATOTT

Ítéletet hozott a Szikszói Járásbíróság annak a két férfinak az ügyében, akik Ausztriában lőfegyvert és lőszert tulajdonítottak el egy vadászházból. Az ítéleti tényállás szerint a vádlottak 2022. július 28. napján a reggeli órákban az egyikük kombi típusú személygépkocsijával Ausztriába, a Fertő-tó közeli Stotzing településre utaztak abból a célból, hogy onnan idegen értéket tulajdonítsanak el. Az osztrák sértett vadászházának ablakát befeszítették, majd a házból az autójuk rakterébe pakoltak egy kartonpapírba csomagolt gépkarabélyt és más értéktárgyakat.

Mikor észlelték, hogy a házhoz egy autó közelít, a helyszínről az értékekkel elmenekültek, majd azokat később elrejtették Magyarországon, egy monaji ingatlanban.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság társtettesként elkövettet lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt az elsőrendű vádlottat 2 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, pártfogó felügyelet elrendelése mellett.

A büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként vette figyelembe a terheltek beismerő vallomását, az időmúlást, és azt a tényt, hogy kiskorú gyermekek tartásáról gondoskodnak. Súlyosító körülmény a társas elkövetés és a vádlottak büntetett előélete.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Miskolci Törvényszék

Fotó: Illusztráció

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 3031

Yesterday 1732

Week 6095

Month 5795

All 787611

Currently are 167 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions