Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

A 2024/2025-ÖS TANÉV VÁLTOZÁSAI A BOCSKAI ISTVÁN KATOLIKUS GIMNÁZIUM TECHNIKUM ÉS ÓVODÁBAN

A Bocskai István Katolikus Gimnázium Technikum és Óvodában is elkezdődött az idei tanév. A 2024/2025-ös tanévet huszonnégy tanuló csoportban indították el 430 tanulóval. Az intézményben sok változás történt, illetve korszerűsítések valósultak meg a nyári szünet alatt. A gimnázium épületében elkezdődtek a nyári felújítások, amelyet az intézmény fenntartója az Egri Főegyházmegye támogatott több, mint 100 millió forinttal. Az aula tetejének a külső szigetelése befejeződött. Belülről a mennyezetet gipszkartonnal beborították és lefestették.

Az őszi szünetre tervezik az újra állványozás után a fémkonzolok lefestését. Ezen kívül megújult a tatamis sportolásra alkalmas helyiségük is, ahol önvédelem órát tartanak a rendészeti tagozatos technikumi diákoknak. A felújítás során kicserélték a tanári szoba bútorzatát. Ezen felül felszerelték az iskola épületének minden szegletében az iskolarádió hangszóróit azért, hogy a tanulók informálása megtörténhessen. A hangszórók segítséget fognak nyújtani iskolai műsorok és megemlékezések lebonyolításában. A korszerűsítés során a kamerarendszer kiépítése is megtörtént. A nyári időszakban a tantermek is megújultak, hat tantermet festettek ki, azonban a laminált padló lerakása várat még magára, hiszen az aula az egész nyári időszakban kihívás elé állította az iskola dolgozóit. A főépület és az új szárnyat összekötő folyosó falának a burkolása is megvalósult, továbbá különböző felszereléseket szereztek be. Például számítógépeket, irodai székeket, valamint oktatáshoz használt szemléltető eszközöket.

Gaszperné Tilman Edina, az intézmény főigazgatója részletes tájékoztatást adott az iskola képzéséről. Kihangsúlyozta, hogy az eddigi gimnáziumi képzések tovább folytatódnak az intézményben. Maradt a humán, az idegen nyelvi, a reál, a biológia, az informatika, és az általános tagozat. Ezen kívül a hatosztályos képzésen is indítottak osztályt. Azonban egy új tagozatot indítottak ebben a tanévben. A technikumi képzés keretein belül, a rendészet közszolgálati ágazat legelső osztályát is sikerült idén szeptemberben útjára indítani. Így a technikumi képzésében a gazdálkodás menedzsment ágazaton kívül, a rendészet közszolgálati oktatást is választhatják a tanulók.

Emellett lehetőséget biztosítanak az érettségi utáni képzésre, ugyanis a diákok a 13. 14. évfolyamon szerezhetnek végzettséget az adott szakirányból. Az érettségi utáni képzésre nemcsak a Bocskai István Katolikus Gimnázium Technikum és Óvoda diákjai, hanem más középiskolában érettségizett tanulók is jelentkezhetnek.

A katolikus gimnázium és technikum ebben az évben új tagintézménnyel bővült. A Szent Kinga tagóvoda gyermekei már az új szépen felújított épületet és udvarát is birtokba vették. Gaszperné Tilman Edina elmondta, hogy a Bolyai János Katolikus Általános Iskola és a Bocskai István Katolikus Gimnázium Technikum és Óvoda pedagógusai fogják segíteni az új óvoda nevelői munkáját. Például az ovifoci, az idegen nyelvi, zenei foglalkozások hittanórák megtartásában is részt vesznek az iskola pedagógusai. Logopédus és fejlesztő pedagógus fogja segíteni a gyerekek tanulási nehézségeinek kiszűrését, valamint annak fejlesztését. Ezért a főigazgató azt reméli, hogy a csemeték az általános iskola első osztályában könnyebben fogják venni az akadályokat. A több száz millió forintos beruházás Magyarország Kormánya jóvoltából és az Egri Főegyházmegye támogatásával valósulhatott meg. Az óvoda átadója és felszentelése október 18-án lesz.

A főigazgató háláját fejezte ki mindazoknak, akik támogatták az óvoda létrejöttét, valamint, akik a szakmai munka előkészítésében részt vettek. Azoknak a szülőknek is köszönetet mondott, akik az óvoda munkatársaira bízták a gyermekeiket. Gaszperné Tilman Edina kihangsúlyozta, hogy egy olyan értékrendet szeretnének átadni a kicsiknek az intézmény falai közt, amely a mai világban nagyon fontos. Kiemelte, hogy ebben lényeges szerepet fog játszani Szarvas Péter plébános és Marosi Balázs káplán. Az intézmény munkatársai szeretnének közös eseményeket szervezni, amikor az ovisok meglátogatják a gimnazistákat az adventi időszakban, valamint amikor az iskola ökocsoportja ellátogat a picikhez. Ezért a főigazgató úgy gondolja, hogy több ponton össze fog kapcsolódni a két intézmény élete.

Emellett az iskola a tehetséggondozásra is fókuszál, hiszen az elmúlt évben akkreditált kiváló tehetségponttá vált. Ugyanakkor odafigyelnek a felzárkóztatásra szoruló diákokra, hogy itt is megkaphassák a szükséges képességfejlesztő támogatást. A gimnázium már a következő programra készül, hiszen közeledik a szalagavató időszaka, továbbá az idei éven ünnepli a Bocskai a hetvenedik éves születésnapját. Ezért a tanév során több ponton, több alkalommal szeretnének az évfordulóra megemlékezni. Áprilisban készülnek az intézmény hetvenéves jubileumi tiszteletére.

A Bocskai István Katolikus Gimnázium Technikum és Óvoda vezetősége új kihívások elé néz, ugyanis az új rendészeti tagozat bevezetése, valamint az óvodai tagintézmény csatlakozása miatt sok feladat vár rájuk. Ugyanakkor abban reménykednek, hogy a diákok a következő tanévet is szép eredményekkel fogják zárni.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 523

Yesterday 339

Week 1162

Month 862

All 782678

Currently are 417 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions