Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

SENKI NEM SZÁMÍTOTT RÁ, DE MÉG A GÁZRIASZTÓ FEGYVER IS ELŐKERÜLT

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2023 februárjában szóváltásba keveredtek Miskolcon, majd egyikőjük egy gázriasztó fegyvert is elsütött. A bíróság által megállapított tényállás szerint az ittas állapotban lévő sértett szidalmazni kezdte a szintén ittas elsőrendű vádlottat egy miskolci villamosmegállóban, aki ezen feldühödve odament a férfihoz és arcon ütötte, illetve térdhajlaton rúgta őt, amelynek hatására a sértett a földre esett. Az elsőrendű vádlott ezt követően távozni készült, majd – miután a sértett és a társaságában lévő másodrendű vádlott valamit kiáltottak neki és ezáltal immár hárman szóváltásba keveredtek – a másodrendű vádlott elővette az engedéllyel tartott gázriasztófegyverét és azzal az elsőrendű terhelt irányába lőtt kb. 3 méter távolságról.

Az elsőrendű vádlott ekkor menekülőre fogta, a másik terhelt azonban – kezében a fegyverrel – követte őt, miközben hangosan megöléssel fenyegette. A vádlottak cselekményének az időközben a helyszínre érkező rendőrjárőrök vetettek véget. A sértettnek horzsolásos, nyolc napon belüli sérülése keletkezett.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A bíróság az elsőrendű vádlottat garázdaság vétségében, míg a másodrendű vádlottat fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek, előbbi terheltet 150.000 forint, társát 300.000 forint pénzbüntetésre ítélve. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a két férfi büntetlen előéletét és másodrendű vádlott előrehaladott korát, míg súlyosító körülményként jelentkezett az ittas állapotban történő elkövetés mellett a hasonló bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet jogerős.

FORRÁS: MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 521

Yesterday 1223

Week 5946

Month 28491

All 780445

Currently are 124 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions