Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

ÚJ IGAZGATÓT NEVEZTEK KI A BEKECSI II. RÁKÓCZI FERENC INFORMATIKA ÉS MATEMATIKA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKGIMNÁZIUM ÉLÉRE

Új főigazgatói kinevezésre került sor a Bekecsi II. Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskola és Szakgimnázium életében.  Ebben a tanévben több változás is történt. Nem csak az új igazgató személyében, hanem egy különleges szakgimnáziumi osztállyal is bővült a létesítmény képzési formája, ahol pedagógiai asszisztenseket oktatnak ettől a tanévtől kezdve. A 2024/2025-ös tanévet 240 tanulóval indították el a szakgimnáziumi diákokkal együtt.

Krajnyák Pétert az intézmény új vezetőjét nagy megtiszteltetés érte, amikor megtudta, hogy a nagy múltú iskolának az új igazgatója lehet.

Az igazgató a Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskolában elért korábbi sikereiről is részletesen beszámolt. Majd a bekecsi iskola vezetőjeként elmondta, hogy olyan tervekkel készül, amelyekkel lépést tud tartani a jelenkor lehetőségeivel, kihívásaival. Tervei között szerepel, hogy az iskolájuk részt vesz a ProSuli programban, amelyet a Yettel Magyarország Zrt. indított el. Ezáltal az intézmény igényelhet például hordozható mobil internetet, valamint kedvezőbb tanári előfizetési szolgáltatásokat. Ennek az a lényege, hogy a létesítmény pedagógusai továbbképzéseken tudják fejleszteni a szaktudásukat, amelyet a tanév során hasznosítani tudnak a tanítási órák folyamán. Ennek segítségével alkalmazni tudják a digitális eszközöket, tananyagokat a diákok hétköznapjaiban.

Az intézmény első embere említést tett arról is, hogy az iskola pedagógusai az idegen nyelv oktatására szintén nagy hangsúlyt fektetnek. Ezért angol nyelvi iskolákkal szeretnék felvenni a kapcsolatot, valamint interaktív beszélgetésekkel szándékoznak életszerűvé tenni a tanulók nyelvtudását.

Az új vezető további tervek megvalósításával készül. A TÉR, a pedagógusok teljesítmény értékelési rendszer hatékony bevezetésére törekszik. Emellett a külső és a belső intézményi kommunikációt szeretné megerősíteni, például a közösségi médiában és új blog oldal készítésével. Az iskola igazgatója kitért arra is, hogy beindította a sulitévét. Ebben olyan diákoknak szóló tartalmak jelennek meg, amelyek hasznosak a tanulóknak az oktatás során, valamint azokat az életképeket foglalja össze, amelyek az iskolában történnek havi rendszerességgel. Ezt videómegosztó felületen keresztül szeretné a közönség elé tárni.

Krajnyák Péter az említettek mellett kihangsúlyozta a közeljövőben várható Miskolci Egyetemmel kötendő együttműködés fontosságát. Elmondása szerint, vidéken a bekecsi iskola lesz a Miskolci Egyetem bázis iskolája. Ez azt jelenti, hogy a Miskolci Egyetem oktatói érkeznek az intézménybe, akik az iskolánk pedagógusait továbbképzik, valamint az egyetem hallgatói szerezhetnek az intézményben gyakorlatot későbbi pedagógus pályájukhoz.

Az igazgató ezen kívül kiemelte a Darts Matek program bevezetését, amely a fejben számolást és a matematikai kompetenciák erősítését szolgáló interaktív játék. Az első osztálytól a kilencedik osztályig minden tanuló a matematika órákon találkozhat ezzel az programmal. Ennek fő célja, hogy a pedagógusok felkeltsék és hosszú távon fenntartsák a tanulók figyelmét a matematika tantárgy iránt.

Az iskola egyik újdonsága a 2024-2025-ös tanévben, hogy tovább bővült a képzése, ugyanis már nem csak alapfokú ismereteket szerezhetnek az intézményben, hanem szakgimnáziumi oktatás is elindult ez év szeptemberétől. A szakgimnáziumi osztályban 19-en kezdték meg tanulmányaikat, amelyet a 13. osztályban fejeznek be az intézmény falain belül. Az intézményben bevezetésre került a Honvéd Kadét Program, amelynek keretében a kilencedik osztály tantervét a Honvédelmi Alapismeretek tantárggyal színesítették.

Ezen kívül az intézmény pedagógusai kiemelt célként tűzték ki a tehetséggondozást. A Szerencsi Tankerületi Központ elindította a Komplex Tehetséggondozó Programját, amelyhez a bekecsi iskola is csatlakozott. Nagyon bíznak abban, hogy az eddigi jól felépített kapcsolat továbbra is gyümölcsöző lesz. Mindemellett az új igazgató további elképzelései között szerepel, hogy a tanulók  tanulási stílusát felmérje. Az előző tanévben már megindult az Erasmus program, amelyet ebben a tanévben is folytatnak. A sport területén továbbra is lehetőséget biztosítanak a diákoknak. A Bekecsi Birkózó Clubbal az eddigi jól működő kapcsolatot továbbra is szeretné megtartani az intézmény, de emellett újdonságként a floorball szakkör is megjelenik az intézményben.

Krajnyák Péter a Bekecsi II. Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskola és Szakgimnázium új főigazgatója kreatív elképzelésekkel és tervekkel készül a 2024/2025-ös tanévre. Az eddigi jó hangulatú közösséget igyekszik a jövőben is tovább erősíteni. Egy olyan iskolát szeretne, ahol kiválóan működik a diák-szülő-pedagógus hármas egysége, ahol öröm tanulni és dolgozni!

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 985

Yesterday 1463

Week 3302

Month 25847

All 777801

Currently are 57 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions