Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

A KARBONADÓ BEVEZETÉSÉVEL MEGINT EGEKBEN A BENZINÁR

Az utóbbi időben jelentős figyelmet kapott a benzinárak emelkedése Magyarországon, amelynek hátterében több tényező is áll. Az egyik legfontosabb ok az Európai Unió által előírt karbonadó bevezetése, amelynek célja a károsanyag-kibocsátás csökkentése és a környezetvédelem előmozdítása. Az új szabályozás értelmében az üzemanyagok jövedéki adóját az uniós minimumszinthez kell igazítani, ami jelentős áremelkedést eredményezhet.
A magyar kormány szerint az intézkedés következtében 2024 januárjától akár 40 forinttal is drágulhat egy liter benzin vagy gázolaj.

Ez az áremelkedés nemcsak az autósokat érinti, hanem szélesebb gazdasági hatásai is lehetnek, mivel a szállítási költségek növekedése az áruk és szolgáltatások árára is kihat.
A jövedéki adó emelése mellett az olaj világpiaci árának alakulása is befolyásolja az üzemanyagárakat. Az elmúlt hónapokban az olajárak emelkedése tovább növelte a benzin és a gázolaj árát, ami különösen érzékenyen érinti a magyar fogyasztókat.Az OPEC+ tagjai által meghozott döntések és a geopolitikai feszültségek is hozzájárulnak az árak ingadozásához.
A magyar kormány álláspontja szerint az uniós előírásoknak való megfelelés elkerülhetetlen, ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a magasabb adók és árak hosszú távon a környezetvédelem és a fenntarthatóság érdekében szükségesek.Azonban a lakosság és a vállalkozások számára ez komoly kihívást jelent, különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben.
A szakértők szerint a benzinárak emelkedése ösztönözheti az alternatív energiaforrások és a környezetbarát közlekedési megoldások iránti kereslet növekedését.


Forrás

Fotó: Gazdag Mihály 

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 702

Yesterday 1273

Week 3746

Month 19839

All 771793

Currently are 251 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions