Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

A TOKAJ-HEGYALJAI EGYETEM HALLGATÓI IS MEGKEZDÉK TANÚLMÁNYAIKAT

Tanévnyitó ünnepi szenátusi ülést tartott a Tokaj-Hegyalja Egyetem szeptember 15-én Sárospatakon a Művelődés Házában. Az évnyitón zászló felvonulással érkeztek meg a Szenátus tagjai, majd helyet foglaltak a színpadon elhelyezett asztalnál. Ezután Keczeli-Kővári Ágnes moderátor köszöntötte Waberer Györgyöt a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnökét, Prof. Dr. Kéri Szabolcsot az egyetem rektorát, az intézmény szenátusának tagjait, továbbá, Dr. Hörcsik Richárdot Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselőjét, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma és a Felügyelőbizottságok tagjait, a meghívott vendégeket, illetve az első éves hallgatókat és hozzátartozóikat.

Majd említést tett arról, hogy az egyetem új oktatási helyszínnel bővült. Ettől a tanévtől a várnegyedben található Borostyán épületét a Tokaj-Hegyalja Egyetem polgárai veszik birtokba oktatási és tudományos célokra. Utána az egyetem rektora köszöntötte az első évfolyamos hallgatókat és hozzátartozóikat. Kiemelte, hogy 2022-ben alig 200 tanulóval kezdték el a tanévet, viszont 2024-ben több, mint ezer hallgatóval indul el a 2024/2025-ös tanév. Ezután kihangsúlyozta, hogy az intézmény széles körben nyújt oktatási képzést, például az agrárium területén, a pedagógus pályán, informatika vagy a gazdaságtudományi képzésben, ezeket párosítva gyakorlat orientált programokkal és duális képzéssel. Ezt követően az első éves hallgatók ünnepélyes fogadalomtételére került sor, amely a mindenkori sárospataki felsőoktatásban részt vevők hagyománya. Ezután Waberer György és Prof. Dr. Kéri Szabolcs kézfogással fogadták egyetemi polgárokká a hallgatókat. A kézfogás alkalmával minden képzési területet egy-egy első éves hallgató képviselte. Utána a Dalmondók előadásában hallgatgatták meg Novák Zoltán „Ó, ha kigyúl című szerzeményét Jászter Beáta közreműködésével. Ezután ösztöndíjak átadására került sor. A sátoraljaújhelyi székhelyű CONTINENTAL DOHÁNYIPARI ZRT. egyik fontos célja, hogy szakértelmével és tapasztalatával stabil, magabiztos tudással rendelkező kiváló szakemberek képzéséhez járuljon hozzá. Hat pályázatból ketten nyerték el a fejenként egy millió forintot. Majd Kun Emese, a Continental Dohányipari Zrt. személyügyi osztályvezetője átadta az ösztöndíjakat, amelyet a másod éves Mihályfalvi Márk, valamint Tán Gergő első évfolyamos programtervező informatikus szakos hallgatók vehettek át.

Ezután az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program ösztöndíjasai következtek, akiknek az egyetem rektora adta át az ösztöndíjakat egymillió forint értékben: Pacsuta Szilvia kulturális örökség tanulmányok mesterszakos hallgató, Pásztor Zsuzsanna tanító szakos hallgató, Szacskó Bianka gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató, valamint Zámborszky Eszter gyermekkultúra mesterszakos hallgató. Ezután a moderátor elmondta, hogy a 27 hegyaljai településsel kötött megállapodás alapján ebben a tanévben is folytatják az Andrássy Gyula ösztöndíjprogramot. Majd hozzátette, hogy a gyakorlatorientált képzésükhöz illeszkedve a modellváltó egyetemek törekvéseit erősítve e tanévtől a hallgatóik duális képzésben is részt vesznek. Ebben partnereik a Grand Tokaj Zrt. Tolcsván, valamint az Andrássy Kúria Tarcalon.

A tanévnyitó ünnepi szenátusülés végén Waberer György lépett a pulpitushoz. Kihangsúlyozta, hogy egykori sárospataki diákként itt szerezte meg tudásának egy részét. Majd kiemelte, hogy a város új vezetésével arra fognak törekedni új egyetemként, valamint a kuratóriumi tagok, hogy egy olyan együttműködés alakuljon ki, amely a kultúra, a sport, valamint az infrastruktúra fejlesztésével foglalkozik azért, hogy a Tokaj-Hegyalja Egyetemből Magyarország Cambridgeje legyen. Majd sok sikert kívánt mindenkinek.

A Tokaj-Hegyalja Egyetem reményei szerint a 2024/2025-ös tanévet is sikeresen fogja zárni sok megújulással és izgalmas programokkal színesítve az egyetemi életet.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 192

Yesterday 1273

Week 3236

Month 19329

All 771283

Currently are 104 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions