Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

VIII. KÖZFOGLALKOZTATÁSI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR MISKOLCON

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal megszervezte a VIII. Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár rendezvényt. A két napos program Miskolcon, az Erzsébet téren szeptember 12-13. között kerül megrendezésre. Az eseményen ötven kiállító vesz részt, ahol vármegyénk valamennyi járása, tájegysége képviselteti magát. Az áruk kínálatai közt sok minden terítékre kerül, amelyek az adott tájegység hagyományait, egyedi ízvilágát képviselik, megtalálhatóak közöttük gyümölcsök, zöldségek, szörpök, lekvárok, zöldségkrémek, lecsók, befőttek, savanyúságok, tészták, de a helyben készült sütemények.

Ünnepélyes megnyitóval indult a vásár, ahol először dr. Alakszai Zoltán főispán köszöntötte a látogatókat. Majd kihangsúlyozta, hogy Magyarország kormánya 2010-ben elhatározta, hogy az ország politikáját a munkalapú társadalom eszméjére helyezi, s az ország problémáit első sorban a munkán keresztül próbálja meg kezelni. Ezért bevezették a közfoglalkoztatás programját, hiszen akkoriban nagyon magas munkanélküliséggel szembesültek Borsod-Abaúj Vármegyében, valamint Miskolcon. Azóta több tíz ezer embert segített ahhoz, hogy az elsődleges munkaerő piacon is megtalálja számításait.

Ezután dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a vármegye Abaúj és Zemplén szegletének országgyűlési képviselőjeként, a választó kerületébe tartozó 98 település közül 15 képviselteti magát a kiállításon. Állítása szerint, a pultokon található termékek és termények nem csak a minőségük miatt értékesek, hanem azért, mert e mögött munka van és komoly erőfeszítés áll. Ezáltal felhelyezi a térképre azokat a közösségéket, akik megalkották azokat.

Ezután Szulimán Zsolt a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztály vezetője lépett a mikrofonhoz, aki említést tett arról, hogy olyan egyedül álló értékek teremtődnek a kis településeken, amelyeket érdemes megmutatni a nagyközönségnek. Szólt arról is, hogy a magyar munkavállalók, és a munkahelyek védelme egyre fontosabb lesz a közel jövőben, a világban zajló háborús konfliktusok miatt, amelyek kihatással vannak nemzetgazdaságunkra, illetve a munkaerő piaci lehetőségeinkre. Azonban a közfoglalkoztatás megfelelő alternatívát tud nyújtani széles tömegeknek, akik hosszabb- rövidebb ideig elveszítették munkalehetőségüket például 2008-ban a világválság alatt. Ezután a Hejőbába Mesevár Óvoda és Konyha néptánc műsorát láthatták a vendégek.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 3

Yesterday 913

Week 1774

Month 17867

All 769821

Currently are 88 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions