Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

KÉPES VOLT LEVETKŐZTETNI AZÉRT, HOGY A PÉNZÉT ELVEGYE

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki leütötte a sértettet, ruháit levette róla, majd pénztárcáját magához véve távozott a helyszínről. Az ítéleti tényállás szerint 2023 novemberében a sértett betért az egyik sajószentpéteri sörözőbe, ahol több, általa ismert személy tartózkodott, köztük a vádlott is, aki egy női társával eleve azzal a céllal érkezett, hogy a sértettet „lenyúlják”.

A társaság együtt italozott, majd estére az egyik vendég erősen ittas állapotba került, ezért a sértett úgy döntött, hazakíséri ezt a férfit. Hozzájuk csatlakozott a vádlott is, majd miután az ittas férfit hazatámogatták, a sértett a kerékpárja felé vette az irányt. A vádlott az oda vezető úton követte a férfit, majd hátulról megütötte, melytől a sértett eszméletét vesztette. A terhelt levette a sértett felsőruházatát, azokban értékek után kutatott, majd magához vette őket a férfi nadrágjában talált pénztárcával együtt, melyben 175.000 forint készpénzt és iratokat talált.

A cselekményt követően a vádlott elindult, hogy megkeresse a presszóban még a társaságában lévő női társát, útközben pedig eldobta a sértett ruháit és üres pénztárcáját. Amikor megtalálta a keresett személyt, annyit közölt vele, hogy „lehúzta” a sértettet és átadott az eltulajdonított pénzből 10.000 forintot részére.

A sértett a bántalmazás eredményeként nyolc napon belül gyógyuló, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A vádlottat a bíróság rablás bűntette, okirattal visszaélés és készpénz- helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt 9 év börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során a terhelt részbeni beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként vette számításba a férfi előéletében rejlő körülmények mellett a bűncselekmények halmazatát és a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet nem jogerős.

Forrás: Miskolci Törvényszék

Fotó: Illusztráció

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 876

Yesterday 858

Week 1734

Month 17827

All 769781

Currently are 79 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions