Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

AZ ELMARADT ONDI AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPSÉG

Szerencs Város Önkormányzata, valamint a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár elhalasztotta az ondi, augusztus 17-re tervezett augusztus 20-i ünnepséget a vihar miatt. Ezért rendhagyó módon megemlékezést tartottak az államalapító szent István király és az új kenyér ünnep alkalmából augusztus 28-án Ondon. Először Nyiri Tibor, Szerencs Város polgármestere köszöntötte a vendégeket. Úgy gondolja, hogy soha nem felejthetjük el, hogy honnan jöttünk, és őseinktől milyen példamutatást és értéket kaptunk. Ugyanakkor, ha Szent István törvényeit nézzük, az alapját képezik a mai jogrendszernek. Az intézkedései közt a mai napig párhuzamot lehet vonni. Például, ha megvizsgáljuk az adórendszerünket vagy az egyházrendszerünk megalapítását.

Továbbá úgy folytatta mondanivalóját, hogy jelképesen, a kenyér jelenti az életet, valamint azt a megélhetést, amit nekünk a Kárpát-medence ad. Majd azt kérte, hogy legyünk hálásak a magyar éghajlati és földrajzi adottságok, valamint a mezőgazdálkodók munkája miatt. Majd utolsó szóként azt kívánta, hogy Isten éltesse Magyarországot. Ezután Galgózci Ferencné lépett a mikrofon elé, aki előadta A kenyér című versét.

Ezután a történelmi egyházak képviselői osztották meg ünnepi gondolataikat. Balázs Pál református lelkész A mi atyánk című ima lényegéről beszélt. Elmondása szerint, sokféle gondolattal, indulattal, szándékkal mondjuk el ezt az imát. Sokszor nem is tudjuk, hogy mit jelent ez a kérés, hogy „a  mindennapi kenyerünket ad meg nékünk ma”. Utána Szarva Péter Plébános tartotta meg az ökomenikus imáját.

A plébános kiemelte, hogy Szent István király nemzetünk egyik kiváló egyénisége volt, azonban a kiválóságok teljesítményét és méltóságát manapság szinte képtelenek vagyunk értékelni. Ezután imát mondott, és megáldotta a kenyeret.

Az ünnepség végén Szerencs Város Önkormányzata és az Ondi Idősek klubja képviselői elhelyezték a tisztelet virágait Ond vezér szobránál Szent István király emlékére.

Az ondi lakosok azt remélik, hogy jövőre is sikerül megünnepelni Magyarország születésnapját és az új kenyeret.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 1799

Yesterday 915

Week 4764

Month 14260

All 766214

Currently are 74 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions