Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

ELVISELHETETLEN A BŰZ MISKOLCON DE VAJON VESZÉLYES?

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint merkaptánnal kapcsolatos szag miatt csak ritkán, néhány évente érkeznek bejelentések. Bár a katasztrófavédelem gyorsan reagál és a mérések megnyugtató eredményeket mutatnak, a szokatlan szag továbbra is aggasztja a lakosságot.

Hivatalos információk szerint azonban nincs ok aggodalomra.
A kellemetlen szagú anyag nem veszélyes, de a katasztrófavédelem azt javasolja, hogy ha valaki otthonában érzi ezt a szagot, mindenképp ellenőrizze, nincs-e gázszivárgás. Ha a szag kintről érkezik, érdemes szüneteltetni a szellőztetést. Az anyag, amit érezni lehet, az etántiol vagy etil-merkaptán, amely színtelen, nagy hígításban is kellemetlen szagú folyadék. Forráspontja 35 °C, vízben rosszul, alkoholban jól oldódik, és világszerte a szagtalan földgáz szagosítására használják.
Az éjszaka folyamán sok miskolci lakos panaszkodott erős, égett gázszagra, amely a nyitott ablakokon át szivárgott be otthonaikba. A közösségi médiát elárasztották a panaszok, és a város különböző részein élők osztották meg tapasztalataikat. A legérintettebb területek között említették a belvárost, a Vologda városrészt, a Bodótetőt, valamint Sajóbábonyt is. Egy lakos arról panaszkodott, hogy a településen már többször előfordult ilyen eset. Egy Facebook hozzászóló így írt: “Erre a szagra ébredtem, így kénytelen voltam bezárni az ablakokat, pedig nagyon meleg van.” Egy másik hozzászóló szerint a szag egy közeli üzemből terjedhetett el, de szerencsére a valóság kevésbé aggasztó.
A lakossági bejelentésekre reagálva a katasztrófavédelem azonnal vizsgálatot indított. Dojcsák Dávid, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megerősítette, hogy tegnap délután és ma hajnalban is érkeztek bejelentések. A katasztrófavédelem munkatársai Sajóbábonyban és Miskolc belterületén végeztek méréseket, és megnyugtatták a lakosságot, hogy veszélyes anyagot nem találtak, csak az etil-merkaptán szagosító anyagát lehetett érezni, amelyet földgáz szagosítására használnak

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 987

Yesterday 915

Week 3952

Month 13448

All 765402

Currently are 31 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions