Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

SZENTMISE TÁLLYÁN SZENT ISTVÁN KIRÁLY ÉS AZ ÚJ KENYÉR ALKALMÁBÓL

Szent misét tartottak az államalapító Szent István király és az új kenyér tiszteletére Tállyán a Szent László-templomban augusztus 20-án. Szabó Attila plébáni kormányzó nyitotta meg az ünnepi szentmisét, majd imába foglalva gyónták meg a bűneiket az egybegyűltek az Én vétkem című imával. Utána elénekelték az Uram irgalmazz című dalt. Ezután példabeszédeket olvastak fel Szent Pál apostol- Efezusiakhoz írt leveléből.

Ezt követően Szabó Attila szólt Szent István király cselekedeteiről, aki észrevette, hogy a Kárpát-medencébe letelepedő magyar pogánynépnek szüksége van az Istenbe vetett hitre, valamint a következő nemzedéknek és nemzedékeknek egyaránt. Kihangsúlyozta, hogy nagyon fontos Jézus tanításait követni, vagyis a helyes úton járni. Ezen kívül azt is kifejtette, hogy a történelmi tanulmányainkból is tudhatjuk, hogy nem kerültek el minket a nehézségek, de mi magyarok mindig kitartottunk a kihívások ellenére. Ehhez átsegített minket a Krisztusba vetett hitünk és a kereszténység értékeinek megőrzése, amely a Tíz parancsolat tanításaiban is megmutatkozik. Prédikációjában kitért arra is, hogy manapság kevesen hisznek Istenben, száműzik a keresztény hagyományokat és értékeket, valamint megtagadják a hitüket. Ezért mindenkit arra kért, hogy őrizzék meg a magyarsághoz való keresztény hitünket és értékeinket, amelyet Szent Istvánnak köszönhetünk.

Ezután dr. Hörcsik Rihárd Abaúj-Zemplén országgyűlési képviselője beszédet mondott, amelyben kiemelte államalapításunk ünnepének fontosságát, hiszen együtt ünnepeljünk mi magyarok az egész országban akár a budapesti Kossuth téren vagy a megyeszékhelyeken. Véleménye szerint, a cél mindenhol ugyanaz, Magyarország születésnapját megünnepelni. Továbbá kihangsúlyozta Szent István király állami feladatait és tevékenységeit, amelyek nem érthetőek meg a hit létezése nélkül. Állítása szerint, Magyarország életében egy új nap kezdődött, amikor a keresztény egyház tagjává vált. Ezáltal Szent István közös kultúrát és akaratot alakított ki. Nemzetstratégiai döntései alapján, például a kereszténység bevezetésével, sorsformáló munkaközösséget teremtetett hazánkban. Ezért Hörcsik Richárd is arra kérte a jelenlévőket, hogy őrizzék meg a keresztény hagyományokat és értékeket.

Ezután a történelmi egyházak képviselői, Szabó Attila római katolikus plébános, Dudás László görög katolikus parókus, és Gerlai Pál evangélikus esperes imát mondtak. Majd megáldották és megszentelték az új kenyeret. A szentmise végén az egybegyűltek megkóstolták a frissen készült ételt, majd mindenki örömmel távozott a Szent László-templomból.

Tállya községe abban bízik, hogy jövőre is sikerül megtartani a szentmisét az államalapító Szent István király és az új kenyér tiszteletére.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 629

Yesterday 474

Week 2045

Month 11541

All 763495

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions