Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

A NORDIC WALKING MAGYAR ATLÉTÁI

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Nordic Walking Találkozót és Versenyt Abaújszántón augusztus 9. és 11. között. Az esemény eléggé összetett, ugyanis a találkozónak nem csak a sport népszerűsítése volt a fő célja, hanem a hazai nordic csoportok közötti kapcsolatépítés is lényeges szempont volt. A megmérettetés mellett a szervezőknek az is fontos volt, hogy a sportszeretőknek bemutassák Tokaj-Hegyalját, Füzért és Füzérradványt is.

A három napos sporteseményt az Abaújszántói Kezdjetek El Élni Egyesület szervezte. A rendezvényre 26 településről érkeztek. Számottevően Budapestről, valamint Budapest környékbeli nagy városokból, mint Veresegyháza, Nagykovácsi, továbbá Debrecenből és térségéből, Nyíregyházáról, Mátészalkáról. A versenyre közel 130 fő nevezett be, akiknek az útját a fissítőpontokon található kiszolgáló személyzet segítette.

Amikor mindenki megérkezett a megmérettetés helyszínére, elénekelték a Nordic Walking magyar indulóját azért, hogy megalapozzák a jó hangulatot a versenyhez. Az induló után Györki Erika sportszervező segítségével bemelegítettek a rajthoz, hogy mindenki fitten és felkészülten vehessen részt az idei Nordic Walking versenyen. Először a 20, és 10 kilométert teljesítő versenyzők indultak el hatalmas elszántsággal azért, hogy bebizonyítsák, képesek megtenni ezt a távot. Utánuk, pár perccel később, az 5 kilométert végrehajtó ellenfelek rajtoltak el a helyszínről, hogy szintén megvalósítsák a céljukat.

Antal Jánosné elnök elmondta, hogy a település vezetősége nagyon jól fogadta a rendezvény megszervezését és mindenben támogatta a találkozó lebonyolítását. Mivel az egyesület nagyon elkötelezett a Nordic Walking sport iránt, amelyből a város a legtöbbet profitálja, az ország minden részére elterjedt a híre. Ilyenkor tele vannak a vendégházak, a résztvevők a borászatokat is meglátogatják és a kereskedelmi egységekbe is betérnek, valamint a helyi és környékbeli nevezetességeket is körbejárják. Ezért mindenki azt érzi, hogy igazán pezseg az élet Abaújszántón.

Koltai András Nordic Walking oktató szintén ellátogatott a háromnapos sport rendezvényre, aki részletesen bemutatta a nordic walking testmozgást és eszközeit. Az oktató szerint, a Nordic Walking elsajátításához nem szükséges sok minden, csak egy jó szakember, egy megfelelő és jó minőségű bot és cipő, valamint egy pár óra gyakorlás.

A három napos sport rendezvény nagyon jó hangulatban telt el Abaújszántón, ahol a versenyre benevezett indulók kikapcsolódhattak, valamint friss, és üde légkörben tölthették el a szabadidejüket sok programmal színesítve a napsugaras hétvégéjüket.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 760

Yesterday 1273

Week 3804

Month 19897

All 771851

Currently are 62 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions