Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

NYÁRI FELÚJÍTÁSOK A BOCSKAIBAN

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban a nyári szünetben megkezdődött a felújítás. A munkálatok összegét az Egri Főegyházmegye és a Szülői Munkaközösség ajánlotta fel. Ebből az összegből többek között tantermeket modernizálnak. Az Egri Főegyházmegye támogatásával, több, mint 100 millió Forint értékben történnek a nyári időszakban a beszerzések, felújítások, valamint a beruházások. Többek között az aula tetőszerkezetének felújítását fogják elvégezni, amely külső szigetelést kap, valamint a belső mennyezetét burkolják.

Gaszperné Tilman Edina az intézmény igazgatója szólt arról, hogy az elmúlt időszakban a főépület külső homlokzatát újították föl, valamint leszigetelték. Ezen kívül nyílászáró cserék valósultak meg, illetve újra kifestették az épületet. Energetikai szempontból sokkal korszerűbbé vált az iskola hétköznapi működése, ugyanis napelemek kerültek fel a létesítmény tetőjére. A vezető azt is elmondta, hogy az ablakok cseréje olyan változásokat okozott az egyes helyiségekben, hogy további javítási munkálatokat, például festést szükséges elvégezni az ablakok körül a teljes főépületben. Emellett, több tanteremben új laminált padló burkolatot szeretnének elhelyezni, ahol a teljes tanteremfestésre is kerül sor. A lambériák borítását eltávolították, ugyanis új felületet kap a főépület és az új szárnyat összekötő folyosó. Hozzátette, hogy a továbbiakban az iskola rádióhálózat korszerűsítése valósul meg a főépületben és minden tanteremben, valamint a létesítmény új szárnyában, és az udvaron. Ezáltal teljesen külön álló blokkokban működik majd az intézmény rádiója, amely a diákélet információáramlását megkönnyíti, ugyanakkor kiszínesíti.

Az épületbe régóta beszerelték a kamerarendszert. Gaszperné Tilman Edina kihangsúlyozta, hogy ez egy köznevelési intézményben nem újdonság, amelyre nagy szükség van. Viszont ezek a kamerák már nagyon régiek és több közülük már nem működik, ezért augusztusban megújul a kamerahálózat is az intézményben. Továbbá beléptető kártyarendszert alakítanak ki azért, hogy szeptembertől a diákok és az iskola dolgozói is beléptető kártyarendszer segítségével érkezzenek az intézménybe. Ezáltal sokkal rugalmasabbá válik a hiányzás és az étkezés nyilvántartása.

Az igazgató elmondása szerint, a februárban megrendezett jótékonysági bál bevételéből az első emeleten már sikerült az öltöző szekrényeket kicserélni, ezért a második emeleten szintén szándékoznak ezt a tervet folytatni. Továbbá az Egri Főegyházmegye támogatásából a földszinti emelet hátsó részén is leváltják a szekrényeket, illetve a hátsó bejáratnál található érmekkel és kupákkal teli vitrines szekrényeket is.

Ezek mellett megújul a gazdasági iroda irattárának a bútorzata, valamint új iroda székeket szeretnének vásárolni. Az elképzelések szerint korszerű számítógépeket fognak elhelyezni, ugyanis komoly adatbázisokat alkalmaznak a helységben dolgozó szakemberek. A tanári szoba és az igazgató helyettesi iroda parkettáját felcsiszolták és lelakkozták.

A létesítmény korszerűsítésére az Egri Főegyházmegye és a szülői munkaközösség támogatása nélkül nem valósulhatott volna meg.

Az intézmény vezetősége abban bízik, hogy augusztus 21-re sikerül befejezni a munkálatokat azért, hogy a tanévet már a felújított Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum épületében kezdhessék meg a diákok és az iskola dolgozói.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 294

Yesterday 1238

Week 294

Month 9790

All 761744

Currently are 135 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions