Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

MEGTISZTÍTOTTÁK A VÁRKERTI TAVAT

Szerencs Város Önkormányzata megbízásából a belvárosi kertészet dolgozói kitisztították a Szerencsi Rákóczi-vár kerti tavát. Elsődlegesen a tó biológiai egyensúlyának helyreállítását szeretnék elérni. A tisztítás nyáron a vegetációs időszakban történik. Az ősszel belekerült szerves anyagok lerakódnak a tóban, amelyek télen bomlásnak indulnak. Azonban tavasszal egyre jobban megnövekszik a napsugárzás, amely hozzájárul a zöld algák szaporodásához.

Vaszily Miklós belvárosi kertészet vezető elmondása szerint, az algák szaporodását elősegítik a tóba kerülő különféle szerves anyagok, például levél, vízinövények maradéka, halak ürüléke, és egyebek. Ezek azért károsak a tó élővilágára, mert rothadásnak indulnak, amely során nagyon sok kellemetlen tünet jelentkezik. Egyrészt olajos vízfelszín mutatkozik meg az állóvíz tetején, másrészt pedig levegőtlenné válik a tó. Mindemellett nagy mennyiségű toxikus gáz kerül a víz felszínére, amely káros hatást gyakorol a tó környezetére. Ennek érdekében először a zöld moszatok elterjedését kell meggátolni. Továbbá a vízinövényeket próbálják arra ösztökélni, hogy szépen fejlődjenek, ezáltal a tó lefedettsége javulni fog. Ugyanakkor a víz tisztaságát próbálják azzal fokozni, hogy szellőztetéseket végeznek úgy, hogy a tóba friss vizet öntenek, amely oxigénnel látja el a vizet. Ezen kívül kiemelik a rothadó növényi részeket, valamint, egy olyan probiotikumot, próbálnak a tóba juttatni, amely baktériumokat és enzimeket tartalmaz. Ez a fajta probiotikum teljesen ártalmatlan az élővilágra, hiszen elősegíti a tó öntisztulását, ráadásul a baktériumoknak köszönhetően hozzájárul a rothadási folyamatok megszüntetéséhez. Ennek köszönhetően, erjedés indul be a tó élővilágában, így a toxikus gázok nem terjednek tovább. Emellett táplálékot biztosít a vízi növényeknek a szerves anyagok lebomlása miatt, továbbá a zöld moszatokat is visszaszorítja.

Ezek után, ha beáll a tó biológia egyensúlya, akkor már csak az önfenntartására kell törekedni, viszont ezt a természet megoldja.

A kertészeti gondozók igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a várkerti tó biológiai egyensúlyát helyre állítsák azért, hogy a Szerencsi Rákóczi-vár kerti tavának egészsége és szépsége magához csábítsa a helyi és a környékbeli lakosokat.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 158

Yesterday 1238

Week 158

Month 9654

All 761608

Currently are 40 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions