Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

SZENNYVÍZHÁLÓZAT-KORSZERŰSÍTÉS SZERENCSEN

Szerencs Város Önkormányzata az egyik beruházója a „Szerencs központú agglomeráció szennyvízelvezetése és tisztítása „elnevezésű projektnek,  melynek  megvalósítása az Európai Unió támogatásával és hazai pénzügyi források bevonásával konzorciumi formában történik. Az együttműködés tagjai Bekecs, Legyesbénye, Mezőzombor, Rátka, Mád és Szerencs önkormányzatai. Szerencs egyben az agglomeráció központja.

A nemzetgazdasági fejlesztés jelenlegi célja az érintett településeken még el nem látott területek szennyvízcsatornázása, például Szerencsen a Malomtanya és a Vári-telep, továbbá a meglévő hálózatokon vezetékrekonstrukciós munkálatok elvégzése, a szerencsi szennyvíztisztító-telepen - annak teljes átépítésével - a tisztító kapacitás bővítése, és térségi iszapkezelő és iszaphasznosító központ kiépítése. Az összességében 12 milliárd forintos korszerűsítés hozzájárul környezetünk védelméhez, a szennyezés kockázatának a mérsékléséhez, ami javítja a közegészséget. Az új hálózat lehetővé teszi a rendszer állapotának nyomon követését és a problémák gyors diagnosztizálását. Ez hatékonyabbá teszi a működést, csökkenti a karbantartási költségeket és minimalizálja az üzemzavarokat. A fejlesztés magában foglalja az infrastruktúra bővítését és a jövőbeli kapacitás megteremtését.

A tervezet szerint, Szerencsen a Bekecsi út és Rákóczi út szakaszán, azaz a Bekecs táblától az egykori cukorgyári körforgóig történik először a korszerűsítés. Majd innen folytatják az 1960-as években épült, elöregedett szennyvízcsatorna gerincvezeték rekonstrukcióját a Nestlé szerencsi gyár bejáratáig, amely kb.2,5 kilométer távolságnak felel meg. A projekt tervezési, engedélyezési és kivitelezési munkáit a nyíregyházi székhelyű KE-VÍZ 21. Zrt. végzi.  A kivitelező május közepén jelezte, hogy a munkálatokat május 30-tól megkezdi a projekt keretében.

A korszerűsítés feltárás nélküli úgynevezett csőbéleléses technológiával, szakaszosan nagyjából 300 méterenként kerül elvégzésre. A kivitelező tájékoztatása szerint Szerencsen, a Bekecsi út 23-33 számú ingatlanok közötti szakaszon, a szennyvízcsatorna kiváltás munkái már elkezdődtek. Az érintett szakaszon szükséges a teljes útpálya felmarása, ezt követően az út tengelyében elhelyezkedő szennyvízcső kiásását végzi a beruházó. A szakaszon teljes útzár nem várható,  ideiglenes korlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek. Ennek biztosítása érdekében a parkolók szabadon hagyása nagyon fontos, mert a forgalmat a menetiránynak megfelelő jobb oldali parkolósávba terelik. Ezt követően a kivitelezés környezetében az utat teljes szélességében helyreállítják.

A kivitelező kéri az arra közlekedők megértését és a balesetek elkerülése érdekében nagyobb figyelemmel közelítsék meg a munkaterületet.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 704

Yesterday 1576

Week 7656

Month 8255

All 760209

Currently are 70 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions