Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

ÍTÉLETET HOZOTT A TISZAÚJVÁROSI JÁRÁSBÍRÓSÁG ANNAK A FÉRFINAK AZ ÜGYÉBEN, AKI ELKÁBÍTOTT EGY NŐT ÉRTÉKEI MEGSZERZÉSE ÉRDEKÉBEN

A Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki elkábította az idős sértettet értékei megszerzése érdekében. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett online felületen ismerkedett meg és beszélt meg találkozót. Ennek alkalmával 2022 szeptemberében a férfi meglátogatta a nála majdnem húsz évvel idősebb nőt tiszatarjáni otthonában.

A beszélgetés során bizalmába férkőzött és egészségi állapotáról, anyagi helyzetéről is faggatta, majd két, általa vitaminnak nevezett tablettát adott át a sértettnek, aki azt bevéve elkábult. A vádlott kihasználva a sértett állapotát, egymillió forint készpénzt és két aranynyakláncot vitt magával. A bíróság a terheltet rablás bűntettének minősített esete miatt 8 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte kisebb súllyal a kár egy részének megtérültét, azt, hogy a vádlott tettét megbánta, valamint, hogy a sértettől bocsánatot kért. Súlyosító körülmény volt ugyanakkor a vádlott előélete. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és védője felmentés érdekében pedig fellebbezést jelentett be.

Forrás: Miskolci Törvényszék

Fotó: Illusztráció

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 57

Yesterday 199

Week 3157

Month 9475

All 710085

Currently are 13 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Inserted where the ad unit is to be displayed: